To Hummer «τσέπης» καίει καρδιές!


Η αναβίωση του Hummer έχει ανοίξει την όρεξη στους Αμερικανούς, οι οποίοι πλέον οραματίζονται ένα SUV «τσέπης» που θα φέρει την υπογραφή της GMC και τον γενετικό κώδικα του μπαρουτοκαπνισμένου offroader.

  • 23/12/2020

Η είδηση ότι το Hummer πρόκειται πολύ σύντομα να επιστρέψει στη γραμμή παραγωγή ως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο pickup ίσως να ξάφνιασε πολλούς, όχι όμως και εκείνους που παρακολουθούν στενά τα δρώμενα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Το Hummer της GMC πρόκειται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του Tesla Cybertruck έχοντας ήδη καταφέρει να κερδίσει την προσοχή των Αμερικανών, οι οποίο μάλιστα οραματίζονται και τη δημιουργία ενός πολύ μικρότερου σε διαστάσεις SUV που θα φέρει τον γενετικό κώδικα του μπαρουτοκαπνισμένου offroader.

To φουτουριστικό SUV που βλέπετε στις οθόνες σας ανήκει στον Ryan Schlotthauer και αποτυπώνει αυτό ακριβώς το όραμα. Την κατασκευή ενός Hummer τσέπης στα πρότυπα του Jeep Renegade, το οποίο θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας διατηρώντας παρ’ όλα αυτά τον σκληροτράχηλο προσανατολισμό του και τις δεξιότητες ενός εκτός δρόμου οχήματος.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι το Boulder της GMC δείχνει να προέρχεται από το μέλλον και μάλιστα το μακρινό, η ιδέα της δημιουργίας ενός μικρού Hummer θα μπορούσε να αποτελέσει για την GMC το διαβατήριο για την είσοδο στη ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV, κάτι που αυτομάτως θα σήμαινε τον πολλαπλασιασμό των πωλήσεων της σε Ευρώπη και Αμερική.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα τα πρώτα δείγματα γραφής του πρώτου ηλεκτρικού Hummer είναι άκρως ενθαρρυντικά παρ’ όλο που έχουμε να κάνουμε με ένα ειδικών προδιαγραφών τετράτροχο που απαιτεί και… ειδικές τσέπες.

Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με τη μικρογραφία του με τις γήινες προδιαγραφές αλλά και τον αγέρωχο offroad χαρακτήρα της.