Το Hyundai Ioniq 6 είναι ένα βήμα πριν την αποκάλυψη


Ο Διευθυντής Σχεδιασμού της Hyundai, SangYup Lee επιβεβαιώνει ότι το ηλεκτρικό σεντάν της μάρκας είναι έτοιμο να παρουσιαστεί και επίσημα.

  • 8/4/2022

Το Hyundai Ioniq 6, το δεύτερο εξελιγμένο αποκλειστικά ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες επιβεβαίωσε ο Διευθυντής Σχεδιασμού SangYup Lee. Η σχεδίαση του ηλεκτρικού σεντάν, η οποία παρουσιάστηκε στο πρωτότυπο Hyundai Prophecy, έχει επίσης περάσει στην τελική της μορφή, πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι το πρωτότυπο Hyundai Prophecy concept έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δεν είναι σαφές ακόμα κατά πόσο το ριζοσπαστικό εσωτερικό του πρωτότυπου θα φτάσει στην παραγωγή.

Ο Lee είπε για το αυτοκίνητο: «Το Ioniq 6 είναι στο πνεύμα του Prophecy. Το αυτοκίνητο ψηλώνει λόγω της πλατφόρμας και ο σχεδιασμός μεγιστοποιεί τον εσωτερικό χώρο. Υπάρχει επίσης μεγάλη αεροδυναμική βελτίωση στο αυτοκίνητο. Έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό».

Τον Σεπτέμβριο, η εφημερίδα Korean Economic Daily ανέφερε ότι η κυκλοφορία του Ioniq 6 αναβλήθηκε για τα μέσα του 2022 για να γίνει εφικτή η επιμήκυνση του αμαξώματος κατά 20 χιλιοστά, ο επανασχεδιασμός των προφυλακτήρων και των φώτων και η αναβάθμιση της μπαταρίας από 72,6 kWh σε 77,4 kWh.

Τεχνικά, το Ioniq 6 θα είναι σε γενικές γραμμές πολύ κοντά με το Hyundai Ioniq 5, με το οποίο μοιράζεται τη νέα αρχιτεκτονική E-GMP. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης 800 V και είναι πιθανό να προσφέρεται με επιλογή μονού και διπλού κινητήρα.

Η αναβαθμισμένη χωρητικότητα της μπαταρίας των 77,4 kWh θα έδινε πλεονεκτική θέση στο Ioniq 6 απέναντι στη μικρότερη των 73 kWh του Ioniq 5, η οποία μαζί με την πιο αεροδυναμική απόδοση του σεντάν μοντέλου, είναι πιθανό να φτάσει τη μέγιστη αυτονομία του σεντάν πάνω ??από 480 χιλιόμετρα. Ήδη το πακέτο μπαταριών των 77 kWh είναι διαθέσιμο στο ΚΙΑ EV6, το crossover της ΚΙΑ που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τα μοντέλα Ioniq.