Το Hyundai XRT Concept είναι έτοιμο για off-road περιπέτειες


Ο πραγματικός χαρακτήρας ενός SUV «συναντάται» στο επιβλητικό πρωτότυπο, με τις αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου και χαρακτηριστικά που «θυμίζουν» Land Rover Defender.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 11/8/2023

Η Hyundai αποφάσισε να «τετραγωνίσει» το νέο Santa Fe, το οποίο αποκάλυψε πλήρως πριν από λίγες ώρες και δείχνει έτοιμη να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον αμιγώς SUV χαρακτήρα του.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, οι Νοτιοκορεάτες αποκάλυψαν και το XRT Concept, μια εκτός δρόμου «αγριεμένη» παραλλαγή του νέου Santa Fe, η οποία περιλαμβάνει αρκετά σχετικά αξεσουάρ και off-road τροποποιήσεις.

Η Hyundai το χαρακτηρίζει ως «ένα πρωτότυπο μοντέλο προσαρμοσμένο στην κάλυψη διαφορετικών αναγκών για τους λάτρεις του outdoor. Έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται δύσκολα εδάφη με σιγουριά και ευκολία, προσφέροντας ευέλικτη χρήση για υπαίθρια lifestyles».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το XRT αποτελεί ήδη ένα «στιβαρό» επίπεδο εξοπλισμού που προσφέρει η φίρμα σε διάφορα μοντέλα της γκάμας της, όπως το απερχόμενο Santa Fe, το Tucson, το Palisade και το Santa Cruz. Ωστόσο το concept που παρουσιάστηκε είναι ακόμα πιο «ακραίο».

«Ενώ το επίπεδο εξοπλισμού Calligraphy στοχεύει σε premium αστικό τρόπο ζωής, το XRT Concept έχει σχεδιαστεί για να πυροδοτεί το απόλυτο πνεύμα περιπέτειας και εστιάζει στην απελευθέρωση των επιθυμιών όσων αναζητούν τη συγκίνηση της άγριας φύσης», προσθέτει η εταιρεία.

Η Hyundai υποστηρίζει ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόθεση για μαζική παραγωγή του», όμως αμερικανικά δημοσιεύματα εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί ή τουλάχιστον να υπάρξει αντίστοιχη εξοπλιστική έκδοση που να υιοθετεί αρκετά από τα χαρακτηριστικά του. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σίγουρα θα είναι σαφώς διαφοροποιημένο από τις υπάρχουσες XRT εκδόσεις.

Η Hyundai απέφυγε να δώσει την παραμικρή πληροφορία για το XRT Concept, ωστόσο από τη φωτογραφία που δημοσίευσε φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, που του επιτρέπει να έχει αυξημένες αναρριχητικές αναρριχητικές ικανότητες με πιο μεγάλες γωνίες εισόδου και διαφυγής.

Επιπλέον, διαθέτει μεγάλα ελαστικά BF Goodrich παντός εδάφους και μια σειρά από πρόσθετα όπως σχάρα οροφής, σκάλα στο πίσω μέρος, εφεδρικό τροχό και εξωτερικά «κουτιά» εκατέρωθεν, στοιχεία που παραπέμπουν αρκετά σε αντίστοιχα χαρακτηριστικά του Land Rover Defender.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν υπάρχουν ούτε κάποια πληροφορία και έτσι μένει να αποδειχθεί αν θα γίνουμε «σοφότεροι» για το συγκεκριμένο concept car το επόμενο διάστημα.