Το Jeep Renegade μετατρέπεται σε pickup


Οι φήμες που θέλουν το Jeep Renegade να αποκτά πολύ σύντομα μια pickup έκδοση φουντώνουν, μαρτυρώντας την πρόθεση του ομίλου Stellantis να εξαργυρώσει τη δημοφιλία του αμερικανικού τετράτροχου.

  • 31/1/2021

Αν θεωρείτε πως η επιλογή της Jeep να ρίξει μπόλικο ευρωπαϊκό νερό στο καλιφορνέζικο κρασί της παίρνοντας στην παραγωγή το «Made in Italy» Renagade ήταν λανθασμένη τότε ίσως αξίζει να γνωρίζετε ότι μικρό και ταπεινό SUV ήταν η τρίτη δημοφιλέστερη πρόταση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου στην αγορά της Βραζιλίας.

Μάλιστα η αδιαμφισβήτητη εμπορική επιτυχία του αυτοκινήτου έχει κάνει τους ιθύνοντες του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών Stellantis να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της παραγωγής ενός μικρού και προσιτού pickup το οποίο θα βασίζεται στο Renegade.

Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά ένα καταξιωμένο μοντέλο της Jeep θα μετατραπεί σε ένα pickup, εξαργυρώνοντας την αναγνωρισιμότητά του σε μια ούτως ή άλλως δημοφιλέστατη στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού κατηγορία.

Τον ίδιο δρόμο, λοιπόν, φαίνεται πως θα ακολουθήσει και το Jeep Renegade αποκτώντας μια νέα έκδοση αμαξώματος, η οποία θα κληθεί να συνδυάσει τις επιβατικές δεξιότητές του με τις δυνατότητες μεταφορές και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα ενός pickup.

Το 2016 η Jeep είχε παρουσιάσει την πρωτότυπη εκδοχή ενός Renegadeπου ακολουθούσε τη λογική ενός μικρού και προσιτού pickup, ωστόσο, το συγκεκριμένο project έμεινε στα συρτάρια της αμερικανικής φίρμας μέχρι και σήμερα.

Πάντως αν και εφόσον η pickup εκδοχή του Renegade φτάσει έως τη γραμμή παραγωγής, η διάθεσή του αναμένεται να περιοριστεί στην αμερικανική ήπειρο, όπου τέτοιου είδους προτάσεις έχουν καλύτερη εμπορική τύχη.

Διαβάστε ακόμα:

To Dacia Bigster μεταμορφώνεται σε ένα εκθαμβωτικό pickup!

Πιο κοντά στην παραγωγή το νέο pickup της Hyundai