Το Kia Niro του 2022 είναι νεανικό και μοντέρνο!


Η Kia ετοιμάζει μια ριζικά ανανεωμένη δεύτερη γενιά του δημοφιλούς μικρού crossover της, Niro, με το λανσάρισμα του να γίνεται το 2022, με έντονες σχεδιαστικές επιρροές από το τολμηρό και ιδιαίτερο concept, HabaNiro του 2019.

  • 27/8/2021

Το τολμηρό μοντέρνο στιλ και η αύξηση της αποδοτικότητας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του μικρού SUV της Kia που θα έρθει αμέσως μετά το EV6.

Η επίσημη αποκάλυψή του αναμένεται να γίνει αργότερα φέτος, αλλά τώρα γνωρίζουμε ότι το νέο Niro θα διατηρήσει τα υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα του, αλλά θα ξεχωρίζει από το σημερινό μοντέλο από την εμφανώς πολύ πιο μοντέρνα και εκκεντρική του εμφάνιση.

Το νέο Niroαναμένεται ότι θα έρθει στην αγορά αμέσως μετά την ηλεκτρική ναυαρχίδα EV6 και το πρόσφατα αποκαλυφθέν Sportage, σε μία σειρά τολμηρά σχεδιασμένων μοντέλων που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μια νέα εικόνα για την νοτιοκορεάτικη μάρκα.

Ενώ το EV6 στο τεχνικό κομμάτι χρησιμοποιεί τη νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική E-GMP του Ομίλου Hyundai με ηλεκτρικό σύστημα 800V, η ηλεκτρική παραλλαγή του Niro θα έχει μια αναβαθμισμένη έκδοση του ηλεκτρικού συστήματος του τρέχοντος μοντέλου. Η απόφαση των Κορεατών είναι να κρατήσουν την πιο εξελιγμένη πλατφόρμα E-GMP αποκλειστικά για οχήματα της νέας οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Kia με το πρόθεμα EV.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο Niro θα είναι τεχνικά παρόμοιο με το τρέχον μοντέλο, το οποίο διατίθεται με μπαταρία χωρητικότητας 39kWh ή 64kWh, παρέχοντας μέγιστη εμβέλεια έως 455 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Οι αναβαθμίσεις που θα αυξάνουν την αποδοτικότητα στη δεύτερη γενιά του Niro είναι πιθανό να ξεπεράσουν το ψυχολογικό όριο των 500 χιλομέτρων, όπως στο πρόσφατα ανανεωμένο Hyundai Kona Electric.

Η στιλιστική επιρροή του πρωτότυπου HabaNiro που παρουσιάστηκε το 2019 στον απόγονο του που θα είναι έτοιμος να μπει στην παραγωγή αναμένεται να είναι εμφανής σε πολλά σημεία όπως το ιδιαίτερο καπό, η σχεδίαση του εμπρός μέρους, αλλά και η πολύ φαρδιά πίσω κολώνα.