Το Lada Niva Travel των 9.000 ευρώ μάς κλείνει το μάτι


To Lada Niva Travel αποτελεί την εξέλιξη ενός σπάνιου τετρακίνητου είδους, το οποίο πλέον καλείται να δραστηριοποιηθεί στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

  • 22/12/2020

Tο Lada Niva αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα offroaders στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας διατηρηθεί στη ζωή και εν πολλοίς στην ίδια ακριβώς μορφή από το 1977 μέχρι καισήμερα.

Κατά καιρούς, βέβαια, έχουν γίνει προσπάθειες εκσυγχρονισμού της εικόνας και των προδιαγραφών του, οι οποίες καλώς ή κακώς δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ανάμεσα σε αυτές στις προσπάθειες θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και το Lada Niva Travel, την τελευταία χρονικά εκδοχή του εμβληματικού offroader η οποία δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον τίτλο του SUV.

Το Lada Niva Travel βασίζεται στο VAZ-2123 και πίσω από τον σύγχρονο και ελκυστικό –τηρουμένων των αναλογιών- σχεδιασμό του βρίσκεται η γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή του ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,7 λίτρου, ο οποίος στη σύγχρονη –τρόπος του λέγειν- εκδοχή του αποδίδει 80ίππους και 127 Nm.

Στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου ανήκει φυσικά το σύστημα τετρακίνησης, το μηχανικό κιβώτιο των πέντε σχέσεων, όπως άλλωστε και τα 19δευτερόλεπτα τα οποία απαιτούνται για την επιτάχυνση του αυτοκινήτου από στάση στα 100 χλμ./ώρα.

Τέρμα γκάζι, το Lada Niva Travel μπορεί να φτάσει έως και τα 140 χλμ./ώρα, ταχύτητα ικανή να μας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, όπου τα πράγματα κυλούσαν πολύ πιο αργά και ενδεχομένως πιο ομαλά.

Στην απίθανη περίπτωση πάντως που οι προδιαγραφές του Lada Niva Travel σάς ακούγονται τουλάχιστον παιδικές, οφείλεται να γνωρίζετε ότι το ρωσικής προέλευσης SUV ξεκινά από τα 9.000 ευρώ και η κορυφαία σε εξοπλισμό έκδοσή του δεν υπερβαίνει τα 11.000 ευρώ.

Τιμή ευκαιρίες για τους νοσταλγούς του σοβιετικού καθεστώτος και όχι μόνον.  

Διαβάστε ακόμα:

Sbarro Super Eight: Το οκτακύλινδρο αυτοκινήτο πόλης με κινητήρα Ferrari

Πάρε θέση: Renault Clio ή Dacia Sandero στη μισή τιμή;