To Lucid Air με το εξωπραγματικό ηχοσύστημα και τα 21 ηχεία! (Video)


Η Lucid ανακοίνωσε πως το νέο Lucid Air θα είναι το πρώτο της αυτοκίνητο που θα έχει το νέο ηχοσύστημα της Dolby Atmos "Surreal Sound".

  • 18/3/2021

Το σύστημα θα αποτελείται από 21 ηχεία τοποθετημένα σε όλες τις πλευρές του σαλονιού, τα οποία θα παράγουν ήχο από την μία μεριά του αυτοκινήτου στην άλλη. Σύμφωνα με την Dolby το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει την πιο συναρπαστική εμπειρία ήχου στην αγορά.

«Ως το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ηχοσύστημα Dolby Atmos, το Lucid Air προσφέρει μια εξωπραγματική εμπερία ήχου, όπως και άλλες καινοτομίες στην Lucid», τα λεγόμενα του αντιπροέδρου σχεδίασης της Lucid, Derek Jenkins.

Η μουσική κοινότητα έχει αποδεχτεί την Dolby Atmos Music ως την μεγαλύτερη παραδειγματική μεταστροφή της μουσικής βιομηχανίας τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με τον διευθυντή μουσικής της Dolby, Tim Pryde, που πρόσθεσε επίσης: «Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μια φυσική εξέλιξη για την απίστευτη μουσική εμπειρία της Dolby Atmos και είμαστε ενθουσιασμένοι να την φέρουμε στην αγορά μέσω της Lucid».

Επίσης, η Lucid σχεδιάζει να συνδυάσει το ηχοσύστημα με τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα θα μπορούσε να παραχθεί ένας ήχος από μία συγκεκριμένη πλευρά του αυτοκινήτου ως ένδειξη μη δεμένης ζώνης ασφαλείας.

Ο κατασκευαστής πρόσθεσε πως θα μπορούσε να παραχθεί ήχος ως προειδοποίηση για το τυφλό σημείο του οδηγού ώστε να τον βοηθήσει να εντοπίσει τον κίνδυνο έγκαιρα.

«Η εμπειρία ενός πολυτελούς αυτοκινήτου δεν είναι μόνο η όμορφη σχεδίαση και η προηγμένη τεχνολογία, αλλά και η πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο η οποία διεγείρει όλες τις αισθήσεις», κατέληξε ο Jenkins.

Δείτε το video