Το νέο ελαστικό της Goodyear υπόσχεται διάρκεια ζωής 500.000 km! (video)


H ανάπτυξή του έγινε σε συνεργασία με τη Citroen και η γόμα του είναι κατασκευασμένη από βιώσιμα υλικά όπως φυσικό καουτσούκ και πυρίτιο από τέφρα ρυζιού.

  • 9/10/2023

Σχεδόν έναν χρόνο πριν η Citroen παρουσίασε τη νέα concept πρότασή της που φέρει την ονομασία Oli και κουβαλά μια σειρά από καινοτομίες που τα επόμενα χρόνια θα «μετακομίσουν» στα μοντέλα παραγωγής της γαλλικής φίρμας.

Ένα από τα ξεχωριστά στοιχεία του Oli είναι τα ελαστικά του που φέρουν την υπογραφή της Goodyear και σύμφωνα με την εταιρεία αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το Eagle GO είναι το τρίτο concept ελαστικό που παρουσιάζει ο αμερικανικός κολοσσός και ο σχεδιασμός του έγινε με στόχο στη βελτιστοποίηση της απόδοσης, της αντοχής και της άνεσης.

Η γόμα του είναι κατασκευασμένη από βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά μεταξύ των οποίων βρίσκουμε ηλιέλαιο, ρητίνη πεύκου, φυσικό καουτσούκ και πυρίτιο που προέρχεται από την την τέφρα του ρυζιού.

Αν η περιβαλλοντική σας ευαισθησία δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη και όλα τα παραπάνω δεν σας... λένε κάτι, πάμε στο «ψητό». Το βασικό χαρακτηριστικό του πρωτότυπου ελαστικού Eagle GO είναι ότι μπορεί να ανανεώνεται δύο φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του εκτοξεύοντας στην... στρατόσφαιρα τον χρόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Στόχος της Goodyear είναι να φτάσει τον αριθμό 500.000 km μέσω της επαναχρησιμοποίησης του βιώσιμου σκελετού και του πέλματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιπλέον η Goodyear χρησιμοποιεί την τεχνολογία SightLine όπου μέσω αισθητήρων παρακολουθούνται διάφοροι παράμετροι της «υγείας» του ελαστικού και έτσι ο οδηγός μπορεί να παρέμβει, για παράδειγμα στην πίεση, και να μεγιστοποιήσει τη διάρκεια ζωής τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται ήδη από την εταιρεία και στόχος της είναι μέχρι το 2027 να έχει ενσωματωθεί σε όλα τα προϊόντα της.

Δείτε το σχετικό video...