To νέο Ford F-150 Raptor R έρχεται με 700 "αγριεμένους" ίππους (photos-video)


H Ford παρουσίασε και επίσημα το νέο F-150 Raptor R κάτω από το καπό του οποίου βρίσκεται ένας V8 των 5,2 lt που έχει "μετακομίσει" από την εμβληματική Shelby GT500. 

  • 18/7/2022

Πέντε μήνες μετά την παρουσίαση του Ford F-150 Raptor, αποκαλύφθηκε το F-150 Raptor R που αναμενόταν. Η Ford είχε κάνει λόγο για την δημιουργία της V8 έκδοσης του μοντέλου που παρουσίασε τον Φεβρουάριο και αυτό ακριβώς έκανε σήμερα. 

Το 2023 F-150 Raptor R φέρει έναν V8 κινητήρα 5.2 lt, που η έχει "μετακομίσει" από την εμβληματική Shelby GT500. Αποδίδει 700 PS και 867 Nm ροπής ενώ η εταιρεία έχει προσαρμόσει τον κινητήρα έτσι, ώστε να αποσπά τις υψηλότερες δυνατές αποδόσεις, σε πραγματικές συνθήκες.

Το Raptor R διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 10 σχέσεις, αλλά και δυνατότερο, παχύτερο μπροστινό άξονα, ενώ η κίνηση βρίσκεται σε όλους τους τροχούς. 

Η Ford αναφέρει ότι παρόλο που «θυσίασε» 60 PS ιπποδύναμης, κατάφερε να προσθέσει 20 Nm ροπής, επαναρυθμίζοντας τον κινητήρα, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί στις χαμηλές και μεσαίες περιοχές του φάσματος στροφών. 

Το Ford F-150 Raptor R ζυγίζει σχεδόν 2.700 kg και η αναλογία βάρους-ιπποδύναμης είναι στα 3.8 kg/PS, ενώ φοράει ελαστικά BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 37 ιντσών, αποτελώντας το pickup με τα μεγαλύτερα ελαστικά στην αγορά.

Εξωτερικά, το F-150 Raptor R φέρει το σήμα «R» πάνω από τα φτερά των εμπρόσθιων τροχών, αλλά και στη μάσκα, πάνω στη κάλυμμα του κινητήρα και στην πόρτα της καρότσας, κάνοντάς το να ξεχωρίζει. Τα γραφικά του είναι επίσης ιδιαίτερα και διαφέρουν από αυτά του απλού μοντέλου, ενώ σύμφωνα με τη Ford, είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να θυμίζουν «σκληρή, ραγισμένη έρημη γη».

Από εκεί και πέρα διαθέτει τις ίδιες τεχνολογικές λεπτομέρειες με το απλό Raptor μοντέλο, έχοντας όμως κάποια σημεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Η Ford έχει επιλέξει λεπτομέρειες από ανθρακόνημα για την καμπίνα, αλλά έναν συνδυασμό μαύρου δέρματος και μικροσουέτ. Πάνω στο τιμόνι υπάρχει ένα κουμπί «R», που δίνει στον οδηγό την επιλογή να χρησιμοποιήσει μία εξατομικευμένη λειτουργία οδήγησης.

Το κόστος του Ford F-150 Raptor R ξεκινά στα 109.145 δολάρια, περίπου 27.000 δολ. περισσότερο από το Raptor του 2022. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την παραγωγή να ξεκινά το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Δείτε το video...