Το νέο Ford Ranger Raptor έρχεται με φόρα (video)


H Ford αποκάλυψε την ημερομηνία που θα τραβήξει το κάλυμμα, παρουσιάζοντας παράλληλα video όπου ακούγεται ο… γλυκός ήχος του EcoBoost V6 (;) κινητήρα.

  • 10/2/2022

Save the date! Στις 22 Φεβρουαρίου, στις 9:00 ώρα Ελλάδας, η Ford θα αποκαλύψει στο κοινό το νέο Ford Ranger Raptor, μέσω livestreaming απ' το κανάλι της στο YouTube. Η ανακοίνωση των Αμερικανών συνοδεύτηκε από video στο οποίο εμφανίζονται οι off-road «αρετές» της νέας πρότασης, ενώ την ίδια στιγμή μας δίνεται η ευκαιρία να ακούσουμε τον «γλυκό» ήχο από τον –όπως γράφεται- EcoBoost V6.

Αυτός έρχεται για να αντικαταστήσει το δίλιτρο 4κύλινδρο σύνολο με το διπλό tubro που είχαμε δει στην προηγούμενη πρόταση, των 210 PS και 500 Nm ροπής. Ο νέος κινητήρας αναμένεται να έχει χωρητικότητα 3 λίτρων με την ισχύ να ξεπερνά τους 400 PS!

Στο video που δόθηκε στη δημοσιότητα το Ranger «παίζει» σε ένα κακοτράχαλο μονοπάτι και βάζει σε φουλ λειτουργία το ανανεωμένο σύστημα αναρτήσεων. Στο μπροστά μέρος ξεχωρίζουμε την νέα τεράστια γρίλια που πάνω της αναγράφεται με μεγάλα γράμματα η λέξη «FORD» την οποία είχαμε χάσει για λίγο καιρό από τα μοντέλα της εταιρείας.

Από το εσωτερικό μπορεί κανείς να διακρίνει τα paddles πίσω από το τιμόνι που πιθανώς θα συνδέονται με ένα 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν πληροφορίες ότι... παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δούμε και μία έκδοση «R» που θα συνδυάζει ένα V8 των 5 λίτρων για ακόμα πιο ακραίες off-road περιπλανήσεις.

Δείτε το πρωτότυπο Ford Ranger Raptor στο φυσικό του περιβάλλον...