Το νέο Nissan X-Trail πάτησε Ελλάδα - Δείτε αποκλειστικές photos


Στις εκθέσεις της Nissan το εντυπωσιακό και πολυτελές X-Trail. Οι τιμές και ο εξοπλισμός για την ελληνική αγορά.

  • 8/9/2022

Με έναν εντελώς νέο χαρακτήρα το νέο X-Trail ξεκινά την εμπορική του πορεία στις ανά τον κόσμο αγορές στοχεύοντας σε ένα κοινό που επιζητά ένα μεγάλο SUV με πολυτελές εσωτερικό, μοντέρνο χαρακτήρα, αλλά και με εξελιγμένα συστήματα κίνησης που επιτυγχάνουν πολύ χαμηλή κατανάλωση.

Το αμάξωμά του είναι καλοσχεδιασμένο και αποπνέει, αν μη τι άλλο, το υψηλό τεχνολογικό του υπόβαθρο, ενώ το εσωτερικό του παραπέμπει σε ένα πολυτελές όχημα: χώροι (μπορεί να φιλοξενήσει έως 7 επιβάτες), ανέσεις και γενικότερα μια premium εικόνα για ένα αυτοκίνητο που θέλει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER της Nissan, που πρωτοείδαμε στο νέο Qasqhai και τώρα θα εξοπλίζει και το νέο X-Trail. Αποτελείται από μπαταρία υψηλής απόδοσης και σύστημα μετάδοσης κίνησης ενσωματωμένα με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων μεταβλητής σχέσης συμπίεσης, γεννήτρια ισχύος, μετατροπέα και μπροστινό ηλεκτροκινητήρα 150 kW. Αυτό το μοναδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σημαίνει ότι η ισχύς στους τροχούς προέρχεται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα την άμεση, γραμμική απόκριση στο γκάζι, με την ισχύ του συστήματος να φτάνει τα 204PS.

Ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι τροχοί κινούνται πλήρως από τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί πάντα να λειτουργεί εντός ενός βέλτιστου εύρους στροφών, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση στην κατανάλωση καυσίμου σε αστικές συνθήκες.

Χάρη στην “καθαρή” ηλεκτροκίνηση, δεν υπάρχει καθυστέρηση στην απόκριση όπως συμβαίνει με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης ή με ένα παραδοσιακό υβριδικό σύστημα ούτε και η αίσθηση πίεσης του βενζινοκινητήρα με αποτέλεσμα εξαιρετική ποιότητα κύλισης.

Εκτός από αυτά τα πλεονεκτήματα, το σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER εγγυάται αθόρυβη οδήγηση, όπου για παράδειγμα στα 40 km/h ο ήχος στο αυτοκίνητο μειώνεται κατά 8db σε σύγκριση με ανταγωνιστικά μοντέλα.

Οι τιμές για το νέο X-Trail ξεκινούν στη χώρα μας από τα 38.590 ευρώ για το 1.5lt MHEV 163PS M-CVT Energy 5-seat, τα 44.990 ευρώ για το e-Power 204PS AT 2WD Energy 5-seat και τα 50.590 ευρώ για το e-4orce 213PS AT 4WD Acenta 5-seat. 

Αναλυτική παρουσίαση για το νέο Nissan X-Trail, τις τιμές και τον εξοπλισμό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ