To πρώτο Ελβετικό ηλεκτρικό hypercar έχει 1.200 ίππους και τελική 400 km/h!


Η Morand Cars είναι μια άγνωστη στην αυτοκινητοβιομηχανία εταιρεία, ωστόσο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα Hybrid Hypercar με εξωπραγματικές επιδόσεις.

  • 5/5/2021

Κάθε άλλο παρά για τα αυτοκίνητά της είναι γνωστή η Ελβετία, περισσότερο δε για τον Luis Chevrolet τον ιδρυτή της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας…

Ωστόσο, μια νέα εταιρεία, η Morand Cars έχει βάλει στα σκαριά να δημιουργήσει το πρώτο supercar μέσα στα επόμενα δύο χρόνια (2023), για την κατασκευή του οποίου θα συνεργαστεί με μια ακόμη ελβετική εταιρεία με την επωνυμία Bcomp που ειδικεύεται στα σύνθετα και βιώσιμα υλικά.

Η ιδέα είναι να κατασκευαστεί ένα άκαμπτο αυτοκίνητο που να είναι ελαφρύ και φιλικό προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας σύνθετα υλικά για το αμάξωμα και το εσωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Bcomp έχει συνεργαστεί με μια ομάδα της Formula 1 για να δημιουργήσει ένα κάθισμα αγώνων από σύνθετες ίνες. Εν τω μεταξύ, το προσωπικό της Morand Cars έχει εμπειρία από motorsport και μηχανικής, οπότε υπάρχει κάποια τεχνογνωσία από το χώρο του αυτοκινήτου.

Πιθανόν αυτός και να είναι ο λόγος που η Morand Cars κυριολεκτικά το… τερμάτισε με τα specs του νέου της hypercar, που θα είναι διαθέσιμο ως plug-in Hybrid αλλά και ως EV. Στην υβριδική βερσιόν ο V10 κινητήρας συνδυάζεται με τρείς ηλεκτροκινητήρες με τη συνολική απόδοση του συστήματος να φθάνει τους 1.200 ίππους, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ενσωματώνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν την εκπληκτική ισχύ των 2.000 ίππων. Άξιο αναφοράς πώς για να φορτίσουν οι μπαταρίες της EV έκδοσης χρειάζονται μόλις 10 λεπτά σε ταχυφορτιστή.

Το αγνώστου ονόματος ελβετικό hypercar έχει ελαφρύ αμάξωμα παρά την ύπαρξη μπαταριών, καθώς το βάρος της υβριδικής έκδοσης είναι στα 1.370 κιλά και της ηλεκτρικής μόλις 1.250 κιλά. Αποτέλεσμα αυτού οι κορυφαίες επιδόσεις με την τελική ταχύτητα σε αμφότερες τις εκδόσεις να φθάνει τα 400 km/h. Μάλιστα, η Morand Cars ανακοινώνει πώς η hybrid έκδοση επιταχύνει από 0-200 Km/h σε μόλις 6,4 δευτερόλεπτα. Οι επιδόσεις αυτές είναι βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο, βάσει υπολογιστικών μοντέλων.

Το μόνο που μένει να δούμε εάν όλο αυτό το σχέδιο πάρει τον δρόμο της παραγωγής ή θα έχει την τύχη όλων αυτών των νέας γενιάς hypercars που μένουν στα χαρτιά ενώ έχουν εντυπωσιάσει τους πάντες με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Η Morand Cars βρίσκεται επί του παρόντος στην πρώτη από τις τρεις φάσεις ανάπτυξης. Ένα πλήρως λειτουργικό όχημα είναι μέρος της φάσης 2, και σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι έτοιμο για το 2022. Αναμένουμε να δούμε εάν ολοκληρωθεί και η 3 φάση της φιλόδοξης αυτής προσπάθειας.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.