To SSC Tuatara είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο (Video)


Η αμερικανική εταιρεία SSC North America γνωστοποίησε ότι κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής με την Tuatara και θα κάνει σύντομα την επίσημη ανακοίνωση, δίνοντας στη δημοσιότητα και το αντίστοιχο βίντεο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/10/2020

Η SSC North America έκανε γνωστό ότι κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής, ξεπερνώντας την Bugatti Chiron και την Koenigsegg Agera RS, αντίστοιχα. Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί η ταχύτητα ούτε υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση του ρεκόρ από κάποια αρμόδια αρχή για το επίτευγμα.

Το μόνο που δημοσιεύτηκε είναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο από την προσπάθεια των ανθρώπων της εταιρείας, οι οποίοι την κινηματογράφησαν, χρησιμοποιώντας επαγγελματικό συνεργείο. Αυτό, είχε στη διάθεσή του και κάμερες τόσο σε αεροπλάνο όσο και σε ελικόπτερο, για να υπάρχει και εναέρια τηλεοπτική κάλυψη.

Η προσπάθεια για την κατάρριψη του ρεκόρ έγινε στο ίδιο μέρος του δρόμου που ονομάζεται «State Route 160» (στις ΗΠΑ) στο οποίο τον Νοέμβριο του 2017 η Koenigsegg είχε επιτύχει το ρεκόρ με την Agera RS. Τότε, είχε επιβεβαιωθεί από τους ανθρώπους του «Guinness World Record» η ταχύτητα των 447 km/h (μέσος όρος), σε δύο προσπάθειες, με φορά και προς τις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο τίτλος του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής πέρασε στην Bugatti Chiron, η οποία σημείωσε ταχύτητα 490,484 km/h στην πίστα Ehra-Lessien. Το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του οργανισμού TUV, ωστόσο έγινε μόνο προς μία κατεύθυνση, κατά τη φορά της πίστας. 

Τα στελέχη της SSC North America, η οποία ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό να δημιουργήσει οχήματα υψηλών επιδόσεων τα οποία θα ξέφευγαν από την τυπική εικόνα των αμερικανικών μοντέλων της κατηγορίας, έχει μπει δυναμικά στην κούρσα για να δημιουργήσει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Το είχε επιτύχει το 2007 με το Ultimate Aero, σημειώνοντας ταχύτητα 412,2 km/h (μέσος όρος δύο προσπαθειών). 

Η Tuatara είναι το καινούργιο μοντέλο της το οποίο εφοδιάζεται με έναν twin turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,9 λίτρων. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός αποδίδει 1.775 PS με τη χρήση βιοκαυσίμου «Ε85» και 1.369 PS με τη χρήση βενζίνης 91 οκτανίων. Παρακάτω μπορούμε να δούμε το ερασιτεχνικό βίντεο, αφού αδιαφορήσουμε για τη διαφήμιση στα πρώτα δευτερόλεπτα αυτού.