Το σχέδιο της General Motors για την ηλεκτροκίνηση


Οι ιθύνοντες της General Motors σκοπεύουν να δημιουργήσει ο Όμιλος τα δικά του συστήματα για ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα χρησιμοποιεί στα νέα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΙΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/9/2020

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αμερικανικό Τύπο, η General Motors πρόκειται να δημιουργήσει τη δική της «οικογένεια» (όπως χαρακτηρίζεται) συστημάτων μετάδοσης για ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την εξέλιξη και δημιουργία νέων οχημάτων που θα φέρουν το εμπορικό σήμα των εταιρειών που συνιστούν τον Όμιλο GM. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό θα έχει η πλατφόρμα «Ultium Drive» την οποία έχει δημιουργήσει και η οποία έχει τη δυνατότητα να συνδυαστεί σε πέντε διαφορετικές εκδοχές και με τρεις διαφορετικούς ηλεκτροκινητήρες. 

Όπως έγινε γνωστό, αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή μιας ευρείας γκάμας μοντέλων, σχετικά με την κατηγορία που θα εντάσσονται, «από pickup οχήματα μέχρι αυτοκίνητα επιδόσεων» όπως αναφέρεται. Βάσει του δημοσιεύματος, ο κ. Adam Kwiatkowski, Εκτελεστικός Διευθυντής στο τμήμα που εξελίσσει συστήματα μετάδοσης για ηλεκτροκίνητα οχήματα, δήλωσε ότι στη General Motors αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους τεχνολογία, παρά να βασιστούν σε προμηθευτές, παρότι αυτό θα κόστιζε φθηνότερα στην εταιρεία.

Όπως είπε: «Σχεδιάσαμε αυτά τα συστήματα μετάδοσης παράλληλα με μια σειρά μοντέλων που θα συμπληρώσουν την γκάμα μας. Επίσης, τα εξελίξαμε ώστε να είναι μικρότερα σε διαστάσεις και πιο αποδοτικά, καθώς θα μεταφέρεται στους τροχούς μεγαλύτερη ενέργεια από τις μπαταρίες. Έτσι, θα είναι ένα καλό πακέτο που θα συνδυάζει επιδόσεις, οδηγικό ενθουσιασμό και κυρίως χαμηλό κόστος». Βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου που έχει εκπονηθεί, στόχος της General Motors είναι να μετατραπεί σε μια εταιρεία που θα μιμηθεί την Tesla. 

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!