Το τελευταίο teaser του Renault Austral μέχρι την επίσημη παρουσίαση


Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα το σκίτσο με τον σχεδιασμό του νέου SUV ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκε πως δεν θα υπάρξει diesel έκδοση. 

  • 23/2/2022

Το Renault Austral πλησιάζει όλο και πιο κοντά, με την επίσημη παρουσίασή του να έχει οριστεί για τις 8 Μαρτίου 2022. Η νέα πρόταση των Γάλλων θα έρθει για να πάρει τη θέση του Kadjar και μέχρι σήμερα μας έχουν δώσει την ευκαιρία για να δούμε κάποια στοιχεία μέσα από τη γνωστή πρακτική του «teasing».

Αρχικά είδαμε φωτογραφίες με καμουφλάζ ενώ λίγο αργότερα είχαμε την ευκαιρία να ρίξουμε κλεφτές ματιές στο εσωτερικό. Πριν λίγες ώρες η Renault παρουσίασε ακόμα μία αποκάλυψη (θα είναι και η τελευταία μέχρι τα αποκαλυπτήρια) δίνοντας στη δημοσιότητα τα σκίτσα από τον συνολικό σχεδιασμό.

Προφανώς αυτό που δείχνει η εικόνα δεν θα μεταφερθεί αυτούσιο στο νέο SUV αφού θα υπάρχει η απαραίτητη προσαρμογή των αναλογιών. Τα στοιχεία που τραβάνε το μάτι είναι η αιχμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία στο σύνολό της, τα μπροστινά φωτιστικά σώματα που έχουν το σχήμα «C» αλλά και οι μεγάλοι θόλοι που μέσα τους «φιλοξενούν» τους επίσης μεγάλους τροχούς.

Πολλοί ήταν αυτοί που στα συγκεκριμένα σκίτσα είδαν μια πιο «υπερυψωμένη» εκδοχή του Megane E-Tech Electric αλλά σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Τέλος έγινε γνωστό ότι το Renault Austral θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα CMF-C του Nissan Qashqai που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει diesel έκδοση ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές. Την ίδια στιγμή γαλλικά μέσα θεωρούν ως δεδομένο ότι λίγους μήνες μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει το λανσάρισμα μίας 7θέσιας έκδοσης αλλά και ενός SUV Coupe