Τρικύλινδρη ή τετρακύλινδρη BMW M; Ξεχάστε το!


Η αποκάλυψη έγινε από τον επικεφαλής του τμήματος, Frank van Meel, ο οποίος δεν παρέλειψε να ρίξει τη… σπόντα του στη Mercedes-AMG.

  • 15/10/2022

Καμία απολύτως πρόθεση δεν έχει το τμήμα επιδόσεων της BMW να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός τρικύλινδρου ή τετρακύλινδρου μοντέλου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Frank van Meel, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Ν. Αφρική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CarBuzz η τοποθέτηση έγινε λίγο πριν από την αποκάλυψη της νέας BMW M2σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει κάποιο πλάνο αντικατάστασης του 6κύλινδρου συνόλου των 3,0 lt από ένα τρικύλινδρο μοτέρ.

«Ελπίζω να είναι ρητορική η ερώτηση γιατί νομίζω είναι απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε με κάποιο τρικύλινδρο σύνολο. Βασικά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ούτε καν τετρακύλινδρους κινητήρες στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Ξέρω ότι υπάρχουν εταιρείες που τον έχουν κάνει, αλλά εμείς δεν πρόκειται», ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του Frank van Meel.

Αν πάντως απορείτε προς τα που... πήγαινε η σπόντα είναι σαφές πως η αναφορά έγινε στη Mercedes-AMG η οποία πρόσφατα αποκάλυψε τη νέα C 63 S που αντικατέστησε τον V8 με ένα τετρακύλινδρο υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Συμπερασματικά αυτό που προκύπτει είναι πως η BMW M θα συνεχίσει να επιλέγει εξακύλινδρους και V8 κινητήρες μέχρι να έρθει η στιγμή που το τμήμα θα περάσει ολοκληρωτικά το κατώφλι του ηλεκτρισμού.