Vision Ralliart Concept: Η Mitsubishi παρουσίασε το "αγριεμένο" Outlander


Ο "κοιμώμενος γίγαντας" της Mitsubishi, η Ralliart, ξυπνά και ανοίγει την όρεξη όσων περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια προτάσεις υψηλών επιδόσεων από τον Ιάπωνα κατασκευαστή. 

  • 12/1/2022

H πρόθεση της Mitsubishi να επαναφέρει στην ενεργό δράση το τμήμα υψηλών επιδόσεων της Ralliart ήταν γνωστή από τον περασμένο Μάιο, ξεκαθαρίζοντας λίγο αργότερα πως αυτή δεν θα αφορά την επαναφορά του αγωνιστικού τομέα. Η λειτουργία του τμήματος έπεσε σε… χειμερία νάρκη για περισσότερο από μια δεκαετία, χωρίς να παράγει έργο, ενώ έβαλε ξανά μπροστά τις μηχανές ενόψει της έκθεσης του Τόκιο όπου θα παρουσιάσει το Vision Ralliart Concept που βασίζεται στην 4η γενιά του Outlander.

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα η νέα πρόταση χαρακτηρίζεται για την επιθετική γραμμή, συνδυάζοντας μεγάλους θόλους , ζάντες 22 ιντσών, έναν μεγάλο διαχύτη καθώς και έναν αρκετά «φουσκωμένο» προφυλακτήρα. Παράλληλα, η Mitsubishi αποκάλυψε πως το μοντέλο φέρει μεγάλες δισκόπλακες και βελτιωμένες στη σχεδίασή τους δαγκάνες, χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά σχετικά με τον κινητήρα. Στις φωτογραφίες, πάντως, λάμπουν με την απουσία τους τα τελικά των εξατμίσεων...

Με τη λογική ότι το Mitsubishi Outlander είναι διαθέσιμο ως PHEV και συνοδεύεται με τετρακίνηση, είναι αρκετά πιθανό το Vision Ralliart Concept να ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο, με ηπιότερες off-road ικανότητες και στήσιμο που θα προσανατολίζεται στην οδήγηση σε άσφαλτο.  

Παράλληλα η εταιρεία θα παρουσιάσει στην έκθεση του Τόκιο ακόμα έξι προτάσεις. Αρχικά  ένα ηλεκτρικό kei car που θα ονομάζεται K-EV concept X, ένα mini ηλεκτρικό van για camping χρήση, το Minicab-MiEV B-Leisure Style, μία νέα πρόταση για το Outlander, το Ralliart Style και το Eclipse Cross. Η λίστα συμπληρώνεται με δύο off-road προτάσεις για το OIutlander και το Delica που θα φέρουν τις ονομασίες Wild Adventure Style και D:5 Tough x Tough.

Πηγή: Mitsubishi