Volvo XC90: Έτσι θα μοιάζει η τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV (photos)


Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν μέσα από τις πατέντες του επερχόμενου Volvo XC90 "όπλισαν" τα χέρια των designers και έτσι μπορούμε να έχουμε μια πρώτη γεύση από τη νέα πρόταση.

  • 17/8/2022

Λίγες μόλις ώρες μετά τη διαρροή των φωτογραφιών από τις πατέντες που κατέθεσε η Volvo αναφορικά με τον σχεδιασμό του νέου XC90, οι σχεδιαστές του kolesa.ru σήκωσαν μανίκια και έπιασαν δουλειά. Οι συνεργάτες του γνωστού site πάτησαν πάνω στα σχέδια που αποκαλύφθηκαν και προσπάθησαν να αποτυπώσουν τη μορφή που θα έχει η νέα πρόταση.

Η παραγωγή της τρέχουσας γενιάς (δεύτερη κατά σειρά) του δημοφιλούς SUV ξεκίνησε το 2015 και πλέον έχει έρθει η στιγμή να κάνει στην άκρη για να ανοίξει τον δρόμο στον διάδοχό του ο οποίος, όπως προκύπτει και μέσα από τις φωτογραφίες, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός.

Στα renderings που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ώρες και τα οποία είναι ανεπίσημα, το μοντέλο της Volvo δείχνει να «πατάει» πάνω στην ίδια σχεδιαστική συνταγή χωρίς να επιχειρεί μεγάλες αλλαγές σε σχέση με όσα γνωρίζουμε για τη σειρά. Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν, εκτός από την κλειστή μπροστινή μάσκα, είναι φυσικά τα πίσω φωτιστικά σώματα που έρχονται με νέα διάταξη αλλά και οι χειρολαβές στις πόρτες οι οποίες είναι αναδυόμενες.

Τους προηγούμενους μήνες είχαν εμφανιστεί πληροφορίες που ανέφεραν ότι η Volvo σκοπεύει να εγκαταλείψει την γραμματαριθμική ονομασία του μοντέλου, την οποία χρησιμοποιεί στα 20 χρόνια της πορείας του και να προχωρήσει με τη χρήση ενός ονόματος το οποίο θα ξεκινά από φωνήεν.

Τα ίδια δημοσιεύματα αποκάλυπταν πως είναι αρκετά πιθανό να χρησιμοποιηθεί το "Embla" που είναι το όνομα της γυναίκας στο πρώτο ζευγάρι ανθρώπων που εμφανίστηκαν στη Γη, σύμφωνα με τη σκανδιναβική μυθολογία.  Παράλληλα πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα που αποκάλυπταν ότι η Volvo προχώρησε στην κατοχύρωση της ονομασίας EXC90, προσθέτοντας το γράμμα e για να τονίσει τον ηλεκτρικό χαρακτήρα της πρότασης.  

Από εκεί και πέρα λίγα είναι τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η κατασκευή του θα γίνει πάνω στην πλατφόρμα SPA2 την οποία χρησιμοποιεί και το Polestar 3, με τα μοντέλα να βγαίνουν από το εργοστάσιο του Charleston, στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ.

Η επίσημη παρουσίαση του διαδόχου του Volvo XC90 αναμένεται να γίνει αργότερα μέσα στο έτος, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023.

Πηγή: kolesa.ru