Winter Tour: Από τη Δανία στη Σουηδία με 12 εντυπωσιακές Lamborghini (photos)


Ένα κονβόι από εντυπωσιακά super cars και SUV της Lamborghini ταξίδεψε μέσα σε χιόνια και πάγους, «παίζοντας» παράλληλα με την άμμο δίπλα στη θάλασσα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 13/1/2023

Ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι πάντα μια όμορφη εμπειρία. Όχι μόνο καλοκαιρινή, αλλά και χειμωνιάτικη. Αρκεί να οργανωθεί σωστά, να βοηθήσει και ο καιρός και να υπάρχουν τα κατάλληλα οχήματα.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν και στη Lamborghini και διοργάνωσαν το δικό τους tour στη Σκανδιναβία. Συνδύασαν, έτσι, τα όμορφα χειμωνιάτικα τοπία, με αρκετό χιόνι σε πολλές περιπτώσεις, με τη θάλασσα, τις γραφικές διαδρομές στην επαρχία, το πέρασμα από γέφυρες αλλά και την επιβίβαση σε πλοίο.

Επειδή όμως με άδειο στομάχι δεν γίνεται τίποτα, την παραμονή της εκκίνησης του ταξιδιού, διοργανώθηκε ένα όμορφο δείπνο από τον σεφ Mattia Risaliti, ο οποίος δημιούργησε ένα masterclass μαγειρικής και μια μοναδική γευστική εμπειρία στον υποβλητικό Tower of The Plant.

Πρόκειται για ένα πρώην εργοστάσιο όπου κατασκευάζονταν εμπορευματοκιβώτια για χρόνια, μετατράπηκε αργότερα σε χαρτοποιία και επιλέχθηκε ως αποκλειστικός χώρος Lamborghini για να απεικονίσει τους παραλληλισμούς που υπάρχουν σε κάθε κλάδο όσον αφορά την αριστεία.

Οι καλεσμένοι διαπίστωσαν πώς η ποιότητα των πρώτων υλών, η γνώση της ιδανικής αξιοποίησής τους και το πάθος για τη μετατροπή των συστατικών σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα μπορεί να «συνδέσει» τη μαγειρική με την κατασκευή εξαιρετικών αυτοκινήτων.

Την επόμενη μέρα, δώδεκα Lamborghini - Huracán STO, Huracán Tecnica, Urus S και Urus Performante - ξεκίνησαν μια κυκλική διαδρομή μεταξύ Δανίας και Σουηδίας.

Η αρχή έγινε από την Κοπεγχάγη, με κατεύθυνση στο Frederiksborg. Η διαδρομή συνεχίστηκε στη βόρεια ακτή και μετά στο Helsingør.

Εκεί ήρθε η επιβίβαση στο πλοίο, με το κομβόι να περνά, πλέον, στη Σουηδία, όπου ξεκίνησε η κάθοδος. Οι Lamborghini κινήθηκαν κατά μήκος της δυτικής ακτής της Σουηδίας, με προορισμό το Μάλμε. Από εκεί, διασχίζοντας τη γραφική γέφυρα Øresund, η συνοδεία επέστρεψε στην Κοπεγχάγη.

Τα αυτοκίνητα με κίνηση σε δύο και τέσσερις τροχούς συνάντησαν παγωμένες και χιονισμένες επιφάνειες, βρέθηκαν δίπλα στη θάλασσα και «έπαιξαν» με την άμμο, διέσχισαν πόλεις και χωριά, προσφέροντας μια συγκινητική δυναμική εμπειρία σε κάθε περιβάλλον.

Οι επιβάτες απόλαυσαν την πολυτέλεια και την προηγμένη τεχνολογία των οχημάτων, ενώ οι περαστικοί ενθουσιάστηκαν από τους ήχους των κινητήρων, την όμορφη σχεδίαση και τα έντονα χρώματα.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν και μία «ιδιωτική» παρουσίαση της Huracan Sterrato, λίγο καιρό μετά την παγκόσμια αποκάλυψη του off-roader της ιταλικής φίρμας στην Art Basel του Miami Beach.