Χαλκιδική: Μια 23χρονη οδηγός νταλίκας που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα (video)


Εδώ και έναν χρόνο η 23χρονη Παναγιώτα έχει ξεκινήσει το ταξίδι της ζωής της, κρατώντας το τιμόνι ενός φορτηγού και οδηγώντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤ.: XALKIDIKI POLITIKI / YOUTUBE
  • 17/3/2024

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και εμείς εδώ στο Car and Driver σάς παρουσιάσαμε την ιστορία της Aseel Al-Hamad η οποία έφτασε μέχρι τη φυλάκιση για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Μια άλλη γυναίκα, η Παναγιώτα Μαυρουδάκη από την Όλυνθο Χαλκιδικής, εδώ και έναν χρόνο ζει το δικό της όνειρο μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο. Είναι οδηγός νταλίκας και το Xalkidiki Politiki μίλησε μαζί της, τόσο για την ευχαρίστηση που της προσφέρει το επάγγελμά της αλλά και για τις δυσκολίες που συναντά καθημερινά.

Η Παναγιώτα ήρθε από μικρή ηλικία σε επαφή με τα φορτηγά αφού είναι το επάγγελμα του πατέρα της. Όσο περνούσαν τα χρόνια τον συνόδευε όλο και πιο συχνά στα ταξίδια του μέχρι τη στιγμή που η αγάπη της την οδήγησε στην απόφαση να βγάλει επαγγελματικό δίπλωμα για να μπει στη θέση του οδηγού.

Αρχικά ο πατέρας της ήταν αρνητικός, δεν ήθελε ούτε καν να το συζητήσει, ωστόσο η Παναγιώτα δεν το έβαλε κάτω, επέμεινε και τελικά πήρε το «οκ». Σήμερα έχει συμπληρώσει έναν χρόνο που ταξιδεύει στην Ελλάδα με το φορτηγό της. Όπως λέει και η ίδια, η δουλειά δεν είναι εύκολη και το κομμάτι που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή είναι η συμπεριφορά των ασυνείδητων οδηγών που βάζουν σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

Η αντιμετώπιση από τους συναδέλφους και τους συνεργάτες της είναι εξαιρετική. Όλοι τη σέβονται ενώ δείχνουν πρόθυμοι να τη βοηθήσουν όταν και όπου χρειαστεί. Οι ώρες στο τιμόνι δεν την κουράζουν, απεναντίας το απολαμβάνει, έχοντας για παρέα την αγαπημένη της playlist.

Δείτε στο παρακάτω video τη συνέντευξη που έδωσε η Παναγιώτα Μαυρουδάκη στην κάμερα του Xalkidiki Politiki και στη δημοσιογράφο Σουζάνα Καζάκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» όπως το ψήφισαν οι γυναίκες

Η πρώτη γυναίκα οδηγός στην F1 – Το στοίχημα που την έβαλε στους αγώνες

Ποια είναι η γυναίκα που παρέλαβε την τελευταία Lotus Elise;