YouTubers προσπάθησαν να φτιάξουν ελαστικά χωρίς αέρα. Ανεπιτυχώς (video)


Για την κατασκευή των αυτοσχέδιων ελαστικών χρησιμοποιήθηκε σωλήνας PVC, ενώ το συνολικό κόστος του "project" έφτασε τα 350 ευρώ.

  • 22/3/2022

Τα ελαστικά χωρίς αέρα δεν είναι κάτι νέο. Μεγάλες εταιρείες, όπως η Michelin, έχουν προσπαθήσει και συνεχίζουν να προσπαθούν προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να έχουν φτάσει στο σημείο να τα δούμε στα ράφια των καταστημάτων.

Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή δύο Βρετανοί YouTubers, ο Scott Mansell και ο Callum McIntre, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να κατασκευάσουν μόνοι τους ένα αντίστοιχο σετ, χρησιμοποιώντας υλικά που μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε, όπως για παράδειγμα σωλήνες PVC.

Όπως εξηγούν στο video, το οποίο θυμίζει αρκετά την εκπομπή Top Gear, για κάθε ένα από τα τέσσερα αυτοσχέδια ελαστικά χρησιμοποίησαν 15 πανομοιότυπα κομμάτια πλαστικού σωλήνα τα οποία ενσωμάτωσαν πάνω σε 14άρες μεταλλικές ζάντες από ένα παλιό Ford Mondeo. Ανάμεσα στους σωλήνες τοποθετήθηκαν αρκετοί ακόμα μικρότερου μεγέθους, ενώ η ένωση έγινε με δεκάδες βιδών.

Ως αυτοκίνητο δοκιμής επιλέχθηκε ένα Caterham 270 και το συμπέρασμα που βγήκε από τα πρώτα κιόλας μέτρα ήταν τα αυξημένα επίπεδα θορύβου. Όσο περνούσε η ώρα και τα ελαστικά υποβάλλονταν σε διαφορετικές δοκιμές, πολλά από τα κομμάτια τους άρχισαν να αποσυνδέονται και να καταλήγουν στον δρόμο.

Κάπως έτσι, μετά από μερικές βόλτες πήγαν στον... κάλαθο των αχρήστων τα περίπου τα 357 ευρώ που δαπάνησαν συνολικά για τη δημιουργία τους. Με αυτά τα χρήματα, πάντως, θα μπορούσαν να είχαν αγοράσει ένα αρκετά ποιοτικό σετ από κάποιο κατάστημα ελαστικών…

Δείτε το video...

Πηγή: Driven Media