Δείτε το πρώτο τετρακίνητο EV της BMW M να "καίει" λάστιχα (video)


Οι Βαυαροί δηλώνουν έτοιμοι για το... επόμενο κεφάλαιο και μάς παρουσιάζουν μέσα από ένα εντυπωσιακό video το πρώτο τους EV που εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. 

  • 18/8/2022

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο ηλεκτρισμός έχει μπει για τα καλά στα σχέδια της M Division  και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς και από τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής Frank van Meel αναφορικά με το μέλλον της M3.

Σε αυτό το πλαίσιο πριν από λίγες ώρες δημοσιεύτηκε video μέσα από το οποίο οι Βαυαροί μάς συστήνουν ένα νέο σύστημα μετάδοσης πάνω στο οποίο εργάζονται και περιλαμβάνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που έχουν προσαρμοστεί σε μια τροποποιημένη BMW i4 M50.

Η M Division χαρακτηρίζει το M xDrive ως το επόμενο κεφάλαιο (next chapter) και αναφέρει πως θα επιτρέψει στον οδηγό να ανακαλύψει ένα νέο κόσμο αναφορικά με τις υψηλές επιδόσεις και την κατανομή της ροπής στους τέσσερις τροχούς.

Συγκεκριμένα η BMW αναφέρει πως τα συστήματα ελέγχου υπολογίζουν την απαιτούμενη ισχύ χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη θέση που του πεντάλ στο γκάζι, τη γωνία του συστήματος διεύθυνσης, την πλευρική επιτάχυνση, την ταχύτητα του τροχού και μια σειρά από άλλες παραμέτρους. Μέσα από αυτή τη πολύπλοκη διαδικασία διασφαλίζεται ότι η ροπή κατανέμεται σωστά σε κάθε τροχό ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την κορυφαία απόδοση σε κάθε γωνία.

Οι δοκιμές του νέου συστήματος έγιναν αρχικά σε εικονικό περιβάλλον και στη συνέχεια η ομάδα της M Division μετέφεραν την τεχνολογία και στον δρόμο μέσω ενός πρωτότυπου το οποίο εφοδιάστηκε στο εσωτερικό του με υπολογιστές που καταγράφουν τα δεδομένα και δίνουν σημαντικά στοιχεία στην ομάδα των μηχανικών που έχουν εμπλακεί στο συγκεκριμένο project.

Τέλος, στην ανακοίνωση της BMW δεν υπήρξε καμία αναφορά για το πότε θα δούμε αυτό το νέο σύστημα να εφοδιάζει κάποια από τα M μοντέλα της. Βλέποντας ωστόσο κανείς το παρακάτω video μπορεί να αντιληφθεί πως αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει να έρθει.

Δείτε το video…