Διαρροή: Πρώτες «αποκαλυπτικές» εικόνες για το νέο Volvo EX30 (photos)


Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο μικρό ηλεκτρικό crossover της Volvo, το οποίο παρουσιάζεται στις 7 Ιουνίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: COCHESPIAS.NET
  • 10/5/2023

Είναι γνωστό ότι η Volvo έχει στα σκαριά ένα νέο crossover που αναμένεται να φέρει την επανάσταση στην κατηγορία. Πρόκειται για τη μικρότερη πρόταση της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία θα απευθύνεται κυρίως στο νεότερο αγοραστικό κοινό και πιο συγκεκριμένα στην Gen Z, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Jim Rowanπριν μερικούς μήνες.

Τώρα, οι Σουηδοί επιβεβαιώνουν ότι θα αποκαλύψουν το μοντέλο που θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας τους στις 7 Ιουνίου, και ταυτόχρονα το EX30 κάνει την πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση. Η διαρροή ήρθε από το forum Cochespias, στο οποίο δημοσιεύτηκαν σχέδια από όλες τις πλευρές του αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

Φαίνεται ότι το mini ηλεκτρικό crossover της Volvo μοιάζει αρκετά με το EX90, κρίνοντας από την εμφάνιση του μπροστινού μέρους του. Το σχήμα των προβολέων και της κλειστής μάσκας του θυμίζουν αρκετά το ηλεκτρικό SUV. Όσο για τα πλαϊνά, εκεί συναντάμε ένα πιο διαφορετικό look, με την οροφή να έχει μεγαλύτερη κλίση προς τα πίσω για καλύτερο αεροδυναμικό αποτέλεσμα.

Προχωρώντας στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα του EX30 επίσης μοιάζουν αρκετά με αυτά του EX90, όμως έχουν προστεθεί διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, προκειμένου να διαφέρει από το μεγάλο του «αδερφάκι».

Βέβαια, οι συγκεκριμένες εικόνες δεν αποτελούν φωτογραφίες του μοντέλου, αλλά σχέδια χωρίς χρώμα, οπότε πολλές από τις λεπτομέρειες δεν είναι διακριτές, όπως για παράδειγμα η λωρίδα που ενώνει τα πίσω φώτα του. Εκτός αυτού, η Volvo δημοσίευσε μία φωτογραφία-teaser, η οποία απεικονίζει το πίσω μέρος του EX30 σε γωνία 3/4, η οποία όμως είναι αρκετά σκοτεινή για να διακρίνουμε ο,τιδήποτε.

Η Volvo ανακοίνωσε, επίσης, ότι το επερχόμενο μικρό, ηλεκτρικό crossover της θα γίνει διαθέσιμο προς παραγγελία αμέσως μετά την παρουσίαση στις 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αυτοκινητοβιομηχανία, το EX30 θα βασίζεται στην πλατφόρμα SEA της Geely, την οποία θα χρησιμοποιήσει και το μικρό ηλεκτρικό crossover της Polestar, όπως βέβαια και το Smart #1.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το νέο εγχείρημα της Volvo θα έχει την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ θα προσφέρεται κι η επιλογή της κίνησης σε όλους τους τροχούς, με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Δείτε το teaser του νέου Volvo EX30: