Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Peugeot e-3008 (photos)


Τέσσερις μέρες πριν την προγραμματισμένη παρουσίασή του, η Peugeot προχώρησε σε πρόωρη αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού e-3008.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 8/9/2023

Μπορεί η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Peugeot e-3008 να είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, ωστόσο η γαλλική φίρμα έσπευσε το μεσημέρι της Παρασκευής (8/9) να κάνει η ίδια την πρόωρη αποκάλυψή του.

«4 μέρες για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Peugeot E-3008, του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού fastback SUV: Το «Next-Level» E-3008. Θα παρουσιαστεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 στο Sochaux (Γαλλία), στο ιστορικό και τεχνολογικό εργοστάσιο στο οποίο θα κατασκευάζεται», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Μπορούμε να αντιληφθούμε την ανυπομονησία σας... η Peugeot δεν μπορεί να αντισταθεί στο να μοιραστεί μια γεύση από τη σχεδιαστική της δημιουργικότητα με μερικές εικόνες προεπισκόπησης. Όλες οι πληροφορίες θα κοινοποιηθούν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στις 13:30 (σ.σ. ώρα Ελλάδας)».

Η γαλλική φίρμα δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για την 3η γενιά του C-SUV της, η οποία δε θα κυκλοφορήσει μόνο ως ηλεκτρική, αλλά και με ήπια υβριδικά και plug-in hybrid κινητήρια σύνολα. Συγκεκριμένα, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, περιμένουμε mild hybrid έκδοση με τον κινητήρα 1.2 PureTech και ισχύ 136 PS και PHEV έκδοση του κινητήρα 1,6 L με απόδοση 200 PS.

Όσο για το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό e-3008, έχει ήδη γίνει γνωστό ότι θα έχει τρεις εκδόσεις ισχύος και δύο μπαταρίες, ενεργειακής χωρητικότητας 60 kWh και 90 kWh, με αποτέλεσμα η αυτονομία να μπορεί να φτάσει έως και τα 700 km. Επιπλέον, θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση.

Εκτός από τις φωτογραφίες του εξωτερικού, οι Γάλλοι δημοσίευσαν και «συγκεκριμένες» εικόνες από το εσωτερικό του. Ωστόσο τις είχαμε δει και στην αποκάλυψη του ριζικά ανανεωμένου i-COCKPIT, με την πανοραμική, κυρτή οθόνη των 21 ιντσών, το οποίο είχε ανακοινωθεί ότι για πρώτη φορά θα τοποθετηθεί στο νέο 3008. Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες του νέου i-COCKPIT πατήστε ΕΔΩ.

Πλέον, περιμένουμε την πλήρη αποκάλυψη του νέου Peugeot 3008 με όλα τα στοιχεία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ώρες, είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες από την εξωτερική σχεδίαση του γαλλικού SUV σε γνωστό Κορεάτικο site το οποίο «συνηθίζει» να προβαίνει σε πρόωρες «αποκαλύψεις».