Επιτέλους! Η SsangYong άλλαξε όνομα και ετοιμάζει αντεπίθεση με 4 νέα μοντέλα


H πρόταση που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το ηλεκτρικό SUV Torres EVX, με μπαταρίες LFP και αυτονομία 500 km.

  • 4/4/2023

Ήδη από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου σάς είχαμε ενημερώσει ότι η SsangYong ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της αλλάζοντας όνομα και σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την «αντεπίθεση» που ετοιμάζει.

To KG Mobility Torres EVX.
To KG Mobility Torres EVX.

Σχεδόν 7 μήνες μετά την εξαγορά της από τον όμιλο επιχειρήσεων KG Group, η SsangYong Motor Company μετονομάζεται σε KG Mobilty και θα είναι μία από τις σχεδόν 20 θυγατρικές της μητρικής εταιρείας, με ετερογενείς δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από την παραγωγή χάλυβα μέχρι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Προκειμένου να επιβεβαιωθεί το «reset» της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πριν από λίγες ώρες παρουσιάστηκαν 4 νέες προτάσεις στο Seoul Motor Show.

To KG Mobility O100.
To KG Mobility O100.

Τις εντυπώσεις έκλεψε το Torres EVX που είναι ένα ηλεκτρικό SUV και εφοδιάζεται με μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που κατασκευάζονται από την κινεζική BYD, προσφέροντας αυτονομία 500 km. Το λανσάρισμά του στην αγορά της Ν. Κορέας αναμένεται να γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ενώ είναι αρκετά πιθανό να το δούμε και στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα παρουσιάστηκαν τρία concept cars τα οποία αποκάλυψαν ένα μέρος των πλάνων της KG Mobilty και τη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα εφαρμόσει στις επερχόμενες προτάσεις της.

To KG Mobility F100.
To KG Mobility F100.

Αυτά ήταν το Ο100, ένα μεσαίου μεγέθους pick-up, το F100, ένα μεγάλο SUV που θυμίζει αρκετά το Toyota FJ Cruiser, και τέλος το KR10, ένα off-roader με retro στοιχεία στην εμφάνιση και το όνομα Korando στη γρίλια.

Ως ο παλαιότερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας, η SsangYong Motor ξεκίνησε για πρώτη φορά ως εργαστήριο Ha Dong-Hwan Motor το 1954. Η εταιρεία χρησιμοποίησε τα ονόματα Shinjin Motor και Dong-A Motor μεταξύ του 1967 και του 1986.

To KG Mobility KR10.
To KG Mobility KR10.

Έγινε SsangYong Motor όταν εξαγόρασε τον όμιλο SsangYong Group το 1986. Στο πρόσφατο παρελθόν άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες – από τον όμιλο Daewoo και την κινεζική, κρατική, SAIC, μέχρι την ινδική Mahindra Motor.