Γιατί καθυστερούν οι παραδόσεις των γερμανικών Tesla Model Y Performance;


Σύμφωνα με αναφορές πελατών της οι οποίες έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές, η Tesla καθυστερεί ή αναβάλλει τον χρόνο παράδοσης του Model Y Performance που κατασκευάζεται στη Γερμανία, πιθανόν εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα μετάδοσης του οχήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/6/2022

Όσοι έχουν παραγγείλει ένα «Made in Germany» Tesla Model Y Performance θα καθυστερήσουν, άγνωστο πόσο, να το παραλάβουν τελικά. Παρότι η αμερικανική εταιρεία ξεκίνησε να δημιουργεί τα μοντέλα της στη Γερμανία, η διαδικασία παραγωγής αντιμετωπίζει προβλήματα, ως τώρα. 

Σύμφωνα με αναφορές που έχουν κάνει πελάτες της, οι οποίοι έχουν δώσει παραγγελία για το Model Y Performance που κατασκευάζεται στο Gigafactory του Grünheide, έχουν ειδοποιηθεί ότι θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο χρόνο για να το παραλάβουν, από τα τέλη Ιουνίου που τους είχαν πει αρχικά από την Tesla.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία γι’ αυτή την αναβολή, ωστόσο είναι προφανές ότι κάποιο θέμα υπάρχει. Ωστόσο, βάσει των υπαρχουσών αναφορών, το πρόβλημα φαίνεται να σχετίζεται με το σύστημα μετάδοσης της κίνησης στο Model Y Performance. Αυτό αναφέρθηκε από κάποιους ευρωπαίους πελάτες που ήδη έχουν παραλάβει και χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο.

Μάλιστα, υπάρχει αναφορά από έναν Νορβηγό ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης έκδοσης του Model Y ότι το καινούργιο αυτοκίνητό του σταμάτησε να κινείται μόλις τρεις εβδομάδες από τότε που περιήλθε στην κατοχή του και πρέπει να περιμένει μέχρι να αποσταλούν τα κατάλληλα ανταλλακτικά.

Οι άνθρωποι της εταιρείας προσπαθούν να βρουν το πρόβλημα αλλά, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Για τον λόγο αυτό έχουν περιορίσει την παραγωγή του Model Y Performance στη Γερμανία.

Επιπλέον, η Tesla έχει ανακοινώσει ότι θα διακόψει για λίγο διάστημα την κατασκευή αυτοκινήτων της στην Κίνα για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης στις γραμμής παραγωγής εκεί. Προφανώς, όλα αυτά θα επηρεάσουν προσωρινά τον αριθμό των οχημάτων που κατασκευάζει.