H Brabus «απογειώνει» το νέο Smart #1 στους 428 PS (photos)


Η Smart έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της αγωνιστικής έκδοσης του ηλεκτρικού SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 16/8/2022

Μόλις τέσσερις μήνες μετά την αποκάλυψη του Smart #1, του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV μοντέλου της εταιρίας, είμαστε έτοιμοι και για την έκδοση υψηλών αγωνιστικών επιδόσεων.

Έχοντας ήδη «πιαστεί στα πράσα» από φωτογραφικό φακό σε υπόγειο πάρκινγκ της Κίνας, η Smart έδωσε επισήμως στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του Smart #1 Brabus Performance Edition, που όπως λέει και το όνομά του, δε θα μπορούσε παρά να έχει την «υπογραφή» της Brabus.

Η ισχύς της αγωνιστικής έκδοσης του EV SUV αναμένεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη των 272 PS του βασικού μοντέλου. Αν και επίσημα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεπερνά, συνδυαστικά, τους 400 PS, «αγγίζοντας» τους 406!

Και λέμε συνδυαστικά, γιατί θα προστεθεί και δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, σε διάταξη εμπρός πίσω, που δεν αποκλείεται να δώσει τετρακίνητο setup. Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ισχύς ενδέχεται να «εκτοξευθεί» στους 428 PS.

Με αυτές τις προδιαγραφές, το «αγωνιστικό» Smart #1 θα χρειάζεται μόλις 3,7 sec. για τα 0-100 km/h (έναντι 6,7 sec. της βασικής έκδοσης), με την τελική ταχύτητα, ωστόσο, να μην αλλάζει και να παραμένει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 180 km/h. Όλα αυτά, βέβαια, μένει να αποδειχθούν στην πορεία.

Οι «επεμβάσεις» της Brabus δεν περιορίζονται, ασφαλώς, μόνο στον τομέα του κινητήριου συνόλου και των επιδόσεων. Η «σφραγίδα» της εταιρίας έχει μπει τόσο στην εξωτερική σχεδίαση όσο και στο εσωτερικό του οχήματος. Η διαφοροποίησή του από το «απλό» SUV είναι ξεκάθαρη.

Το εξωτερικό είναι εξοπλισμένο με κιτ αμαξώματος ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση. Στο εμπρός κομμάτι ξεχωρίζουν οι δύο εισαγωγές αέρα που έχουν προστεθεί στην άκρη του καπό και ο πιο σπορ προφυλακτήρας, που συνδυάζεται με την «επιθετική» μάσκα.

Αμφότεροι οι προφυλακτήρες διαθέτουν διαχύτες, ενώ το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από την αεροτομή. Αξιοσημείωτες είναι οι νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, ενώ αρκετά σημεία έχουν βαφτεί με κόκκινο χρώμα, όπως οι δαγκάνες των φρένων, τα καλύμματα των καθρεφτών, η πίσω αεροτομή αλλά και τα σημεία που ενώνεται η οροφή με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Περνώντας στο εσωτερικό, το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών φέρει την υπογραφή Brabus και είναι επενδυμένο με δέρμα Alcantara. Τα καθίσματα είναι από σουέτ μικροϊνες, ενώ το λογότυπο της Brabus υπάρχει και στα προσκέφαλα, με κόκκινη ραφή. Άλλα χαρακτηριστικά που αποτελούν μέρος αυτής της έκδοσης είναι τα αθλητικά πεντάλ και τα ημιδιαφανή αλεξήλια.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Smart #1 στο κοινό αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτων της Chengdu.