Η DS θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2024 - Αυτό θα είναι το πρώτο


Η premium γαλλική μάρκα επιταχύνει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει 3 ηλεκτρικά μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 7/10/2023

Πριν από δύο μέρες το βρετανικό Autocar ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι η DS ετοιμάζει να μετατρέψει σε αμιγώς ηλεκτρικό το DS 7, από το 2025. Ωστόσο, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα είναι άμεση.

Η premium γαλλική μάρκα της Stellantis ανακοίνωσε ότι από το 2024, όλα τα νέα μοντέλα της θα είναι 100% ηλεκτρικά και μάλιστα ότι το πρώτο ολοκαίνουριο μοντέλο της, για τη νέα εποχή μηδενικών εκπομπών ρύπων, «ολοκληρώνει την ανάπτυξή του αυτό το διάστημα στη Γαλλία και πρόκειται να παραχθεί στο εργοστάσιο Melfi της Ιταλίας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο, που δεν κατονομάζεται, θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA M (Medium) της Stellantis και θα προσφέρει αυτονομία άνω των 700 km, με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητα έως 98 kWh, ανάλογα με την έκδοση. Θα διαθέτει «εξαιρετική τεχνολογία και φινέτσα, με τεχνικά χαρακτηριστικά απόλυτα προσαρμοσμένα στις επιθυμίες των πελατών της DS Automobiles».

Επιπλέον, η DS έκανε γνωστό ότι το 2024 θα κυκλοφορήσει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του DS 4, η οποία θα προηγηθεί χρονικά, πριν προχωρήσει στην αποκάλυψη του νέου μοντέλου, ενώ «σε μεταγενέστερη ημερομηνία» θα λανσάρει και τρίτο EV, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του εργοστασίου του Melfi, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τη δεκαετία του ’90 και εδρεύει στην περιοχή Basilicata, μεταξύ της Νάπολης και του Μπάρι.

Σύμφωνα με παλιότερες πληροφορίες δεν αποκλείεται το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που περιγράφει η DS να είναι ένα μεσαίου μεγέθους fastback, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον DS 9 και θα έχει σχεδίαση ανάλογη με του νέου Peugeot 408. Όσο για το «επόμενο EV σε μεταγενέστερη ημερομηνία», όλα δείχνουν ότι θα είναι το νέο DS 7.

Η νέα πλατφόρμα STLA Medium παρουσιάστηκε από τη Stellantis τον περασμένο Ιούλιο και θα αποτελέσει τη βάση για τα νέα ηλεκτρικά επιβατικά, crossover και SUV μοντέλα στις κατηγορίες των compact και οικογενειακών οχημάτων (C και D segment). Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η ισχύς των EV θα είναι από 218 έως 387 PS.