Η Ford μπαίνει στον «χορό» των εκπτώσεων και απαντά στην Tesla – Πτώση στην τιμή της Mach-E


Η Ford ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση με την Tesla, ρίχνοντας την τιμή της ηλεκτρικής Mustang Mach-E. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/1/2023

Η Tesla ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τη «διάλυση» των τιμών των Model 3 και Model Y, με το κόστος να μειώνεται κατά έως και 9.000 ευρώ στην ελληνική αγορά. Τώρα, η Ford κάνει απευθείας «επίθεση» και απαντά στην κίνηση αυτή, χαμηλώνοντας την τιμή της Mustang Mach-E έως και 5.900 δολ. για την αγορά της Αμερικής.

Η Ford Mustang Mach-E βρέθηκε μέσα στα 3 πιο δημοφιλή ηλεκτρικά μοντέλα στις ΗΠΑ για το 2022, κάτι που βοήθησε την εταιρεία να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, πίσω από την Tesla. Οι Αμερικανοί προβλέπουν ότι η ροή στις εφοδιαστικές αλυσίδες θα διορθωθεί μέσα στο 2023, ωφελώντας τις πωλήσεις για το τρέχον έτος. Έτσι, η Ford θα καταφέρει να πουλήσει ακόμα περισσότερες μονάδες του ηλεκτρικού SUV από το περασμένο έτος, με πιο γρήγορο ρυθμό και ακόμα χαμηλότερη τιμή.

«Δε θα παραχωρήσουμε έδαφος σε κανέναν,» δήλωσε ο Marin Gjaja, υπεύθυνος πωλήσεων του τμήματος EV της Ford. «Παράγουμε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα για να μειώσουμε τον χρόνο αναμονής των πελατών, προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές και πασχίζοντας να δημιουργήσουμε μία αξεπέραστη εμπειρία.

«Οι πελάτες μας βρίσκονται στο κέντρο όλων των κινήσεών μας – την ώρα που συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε συναρπαστικά ηλεκτρικά οχήματα, θα συνεχίσουμε να ξεπερνάμε τα όρια για να κάνουμε τα EV πιο προσβάσιμα για όλους.»

Φυσικά, οι εκπτώσεις διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση. Για παράδειγμα, στην Αμερική, η Mustang Mach-E Select eAWD θα λάβει τη μικρότερη μείωση στην τιμή της για το 2023, κατά μόλις 600 δολάρια (554 ευρώ), πέφτοντας στα 45.215 ευρώ, ενώ η τιμή της πισωκίνητης έκδοσης Select θα μειωθεί λίγο παραπάνω, κατά 900 δολ. (830 ευρώ), δηλαδή στα 42.446 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη μείωση θα λάβουν οι εκδόσεις California Route 1 και GT Extended Range, δηλαδή 5.580 δολ. (5.149 ευρώ) και 5.900 δολ. (5.445 ευρώ), αντίστοιχα.

Ο Gjaja αποκάλυψε επίσης ότι η Ford θα αυξήσει την παραγωγή της Mach-E από τις 78.000 στις 130.000 μονάδες για τη Β. Αμερική και την Ευρώπη το 2023, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της εταιρείας να κατακτήσει την πρώτη θέση, ξεπερνώντας την Tesla.