H Porsche αποφασίζει για το νέο της hypercar - Δείτε ποιο θα είναι (video-photos)


Εντός του 2024 η γερμανική φίρμα αποφασίζει για την έναρξη παραγωγής του νέου της hypercar. Αυτό το concept θα επιλέξει να κατασκευάσει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 21/2/2024

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 75 χρόνων της, η Porsche παρουσίασε το καλοκαίρι του 2023 το Mission X, ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό hypercar concept.

Από τότε, ελάχιστες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει για την τύχη του και για το αν θα φτάσει ποτέ στη γραμμή παραγωγής ή θα παρέμενε ένα επιβλητικό εορταστικό μοντέλο που καταδεικνύει τις τεχνολογικές δυνατότητες της γερμανικής φίρμας.

Πλέον, αυτό φαίνεται ότι αλλάζει και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να το δούμε να βγαίνει σε παραγωγή. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο CEO της φίρμας, Oliver Blume, μιλώντας στο αυστραλιανό περιοδικό CarSales.

«Με το συγκεκριμένο concept παρουσιάσαμε την τεχνολογία που θέλουμε να τοποθετήσουμε στο αυτοκίνητο και τις δυνατότητες απόδοσης που μπορεί να έχει. Η ανταπόκριση που λάβαμε στον εορτασμό των 75 χρόνων μας ήταν εξαιρετικά θετική και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για να το βγάλουμε στην παραγωγή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα υπάρχουν, επεσήμανε ότι θα πρέπει το συγκεκριμένο project να είναι «πραγματοποιήσιμο», αλλά ξεκαθάρισε ότι «πάντα έχουμε ως στόχο να παρουσιάζουμε τις κορυφαίες δυνατότητες απόδοσης που μπορεί να έχει μία Porsche».

Ο Blume επεσήμανε ότι η απόφαση για το αν τελικά το Mission X θα φτάσει στην παραγωγή θα ληφθεί μέσα στους επόμενους μήνες, εντός του 2024 και πλέον το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και να ελπίζουμε ότι θα προκύψει το μεγάλο «ναι».

Τι μπορούμε να περιμένουμε από το εντυπωσιακό Mission X; Στην παρουσίασή του δεν δόθηκαν στοιχεία για την ισχύ του. Ωστόσο, η Porsche επεσήμανε ότι η αναλογία ισχύος προς βάρος θα μπορούσε και να ξεπεράσει το 1 PS / kg.

H γερμανική φίρμα είχε τονίσει επιπλέον τότε, ότι αν τελικά φτάσει στην παραγωγή, θα είναι το ταχύτερο νόμιμο για το δρόμο όχημα στο Nürburgring Nordschleife, θα έχει επίπεδα κάθετης δύναμης που θα ξεπερνούν την υπάρχουσα 911 GT3 RS και θα προσφέρει ταχύτητες φόρτισης σχεδόν διπλάσιες από την Taycan Turbo S χάρη στην τεχνολογία 900V.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το διθέσιο Mission X, που έχει μήκος περίπου 4.500 mm, πλάτος 2.000 mm, ύψος μικρότερο από 1.200 mm και μεταξόνιο 2.730 mm, έχει ισχύ που κυμαίνεται μεταξύ 1.500 PS και 2.000 PS, με τουλάχιστον 2 ηλεκτροκινητήρες - έναν σε κάθε άξονα - αν και το πιο πιθανό είναι να «φιλοξενεί» ακόμα και τέσσερις. Δείτε όλες τις πληροφορίες για το Mission X πατώντας ΕΔΩ.

Πηγή: CarSales

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Porsche Panamera σε δύο νέες E-Hybrid εκδόσεις με έως και 544 PS (photos)

Ηλεκτροσόκ η νέα Porsche Taycan! Με 952 PS και 678 km αυτονομίας (photos)

Η νέα Porsche Macan ήρθε για να «ταράξει τα νερά» στα μεσαία SUV (video-photos)