Η Porsche Panamera σε δύο νέες E-Hybrid εκδόσεις με έως και 544 PS (photos)


Οι νέες εκδόσεις Porsche Panamera E-Hybrid έρχονται με μεγαλύτερη αυτονομία σε EV mode και βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE AG - koslowskiphoto_2023
  • 20/2/2024

Η Porsche παρουσίασε την τρίτη, ανανεωμένη γενιά της Panamera τον περασμένο Νοέμβριο. Τώρα, οι Γερμανοί προσφέρουν στο μοντέλο δύο νέες εκδόσεις E-Hybrid, αμφότερες οι οποίες φέρουν τον twin turbo κινητήρα V6 χωρητικότητας 2,9 L, έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 25,9 kWh.

Παρόλο που η χωρητικότητα της μπαταρίας έχει αυξηθεί κατά 8 kWh, δεν έχει συμβεί το ίδιο και με τον όγκο που καταλαμβάνει, ενώ προσφέρει έως και 96 km αυτονομίας σε λειτουργία EV. Η πλήρης φόρτιση με οικιακό φορτιστή ολοκληρώνεται σε 2 ώρες και 39 λεπτά, δηλαδή 1 ώρα και 26 λεπτά ταχύτερα από τον πρόγονό της.

Στην έκδοση 4 E-Hybrid, ο V6 παράγει 304 PS, με τη συνολική ισχύ να ανέρχεται στα 470 PS και 650 Nm, χάρη στον νέο ηλεκτροκινητήρα, που έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη κατανομή κι εξοικονόμηση βάρους κι έχει τοποθετηθεί στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων PDK με 8 σχέσεις. Τα 0-100 km/h είναι εφικτά σε 4,1 sec κι η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 280 km/h.

Όσο για την 4S E-Hybrid, εστιάζει περισσότερο στην οδηγική δυναμική και τη διατήρηση της ισχύος σε μεγαλύτερα επίπεδα στροφών. Εδώ, ο V6 αποδίδει 353 PS κι η συνολική ισχύς φτάνει στα 544 PS και 750 Nm ροπής, με τη συμβολή του ηλεκτροκινητήρα. Τα 0-100 km/h γίνονται σε 3,7 sec κι η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 290 km/h.

Η Porsche έχει προσφέρει στην Panamera E-Hybrid έναν νέο μπροστινό προφυλακτήρα που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση, όπως και το νέο σύστημα ενεργής διαχείρισης της ανάρτησης, η οποία ρυθμίζει τα αμορτισέρ έως και 13 φορές ανά δευτερόλεπτο, σε συνάρτηση με τη συμπεριφορά του οχήματος.

Διαθέσιμο είναι και το E-Hold mode, το οποίο διατηρεί τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, όπως και το E-Charge mode, στο οποίο ο κινητήρας V6 φορτίζει την μπαταρία έως και 80% εκτός πόλης, όταν η Panamera ταξιδεύει με ταχύτητες πάνω από 55 km/h.

Σύμφωνα με την Porsche, οι παραγγελίες των δύο νέων εκδόσεων Panamera E-Hybrid έχουν ήδη ανοίξει, με τις παραδόσεις στην Ευρώπη να ξεκινούν το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλεκτροσόκ η νέα Porsche Taycan! Με 952 PS και 678 km αυτονομίας (photos)

Η νέα Porsche Macan ήρθε για να «ταράξει τα νερά» στα μεσαία SUV (video-photos)

Η νέα Porsche 911 έρχεται με ισχυρό υβριδικό σύνολο και νέο κινητήρα 3,6 L