Η Zeekr ξεκίνησε τις παραδόσεις στην Ευρώπη – Ποια χώρα παρέλαβε τα πρώτα οχήματα


Στην εκδήλωση για την παράδοση του πρώτου οχήματος της Zeekr ήταν και ο Έλληνας επικεφαλής της φίρμας κ. Σπύρος Φωτεινός.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ZEEKR
  • 14/12/2023

Η Zeekr πραγματοποίησε την πρώτη παράδοση του ηλεκτρικού 001 με το shooting brake αμάξωμα στην Ευρώπη, σχεδόν εννέα μήνες μετά την ανακοίνωση της επέκτασής της στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Η εκδήλωση της παραλαβής της πρώτης μονάδας του μοντέλου σε ευρωπαϊκά εδάφη έγινε στο Zeist της Ολλανδίας, με τον Έλληνα CEO της Zeekr Ευρώπης, κ. Σπύρο Φωτεινό, να δίνει το παρών.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την εκπληκτική ομάδα της Zeekr Ευρώπης που έκανε αυτήν την επιτυχία πιθανή,» είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του event.

Το ταξίδι των Zeekr 001 και X στην Ευρώπη ξεκίνησε με το άνοιγμα των παραγγελιών τον περασμένο Ιούνιο, με το κόστος να ξεκινά από τα 59.490 και 44.990 ευρώ, αντίστοιχα, στην Ολλανδία και τη Σουηδία, όπου βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις του ευρωπαϊκού βραχίονα της εταιρείας. Η παραγωγή της πρώτης μονάδας που προοριζόταν για τις βόρειες χώρες της ηπείρου ολοκληρώθηκε στην Κίνα στις 2 Αυγούστου, παίρνοντας τον δρόμο για το νέο της «σπίτι» στις 25 Αυγούστου.

Τα πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνουν την περαιτέρω επέκταση σε 4 χώρες της Ευρώπης έως το 2024, δηλαδή ακόμη δύο, και να φτάσει στις 8 έως το 2025, αυτή τη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία διατηρεί αντιπροσωπείες στην Κίνα, την Ολλανδία και τη Σουηδία, όπου τα 001 και X είναι διαθέσιμα για test drive. Το Car and Driver βρέθηκε στη Σουηδία τον περασμένο Οκτώβριο κι είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το Zeekr X, το C-SUV των Κινέζων που έρχεται να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά.

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο εκτός από τη συμβατική έκδοση του 001, να καταφτάσει στην Ευρώπη κι η «ακραία» εκδοχή του, 001 FR, η οποία παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Με 1.247 ίππους, μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 2,07 sec, προσπερνώντας την αντίστοιχη επίδοση του Tesla Model S Plaid. Υπενθυμίζουμε ότι η πιο ισχυρή έκδοση του «απλού» 001 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, που συνδυαστικά αποδίδουν 544 PS και 768 Nm ροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το νέο SUV που διαθέτει Pet Mode και προειδοποιεί αν ξεχαστεί κατοικίδιο στην καμπίνα του

Zeekr 009: Το πολυτελές ηλεκτρικό van με τη μεγάλη ισχύ και την τεράστια αυτονομία

Το Zeekr 001 μιλάει τη γλώσσα της Tesla και απειλεί την κυριαρχία της