Καθ' οδόν η πιο ισχυρή Porsche Taycan όλων των εποχών – Πότε παρουσιάζεται (photo)


Οι Γερμανοί δημοσίευσαν την πρώτη εικόνα της επερχόμενης Taycan, η οποία θα είναι η πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου που έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 5/3/2024

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Η Porsche ανακοίνωσε ότι η πιο ισχυρή Taycan όλων των εποχών θα αποκαλυφθεί στις 11 Μαρτίου, προετοιμάζοντας το κοινό της για κάτι φαντασμαγορικό.

Λέγεται ότι πρόκειται για τη νόμιμη για τον δρόμο έκδοση της Taycan που «διέλυσε» τον χρόνο γύρου του Tesla Model S Plaid στο Nurburgring τον περασμένο Ιανουάριο, με επίδοση 7:07.55. Πρόκειται για χρόνο ταχύτερο κατά 17 sec από το Model S Plaid, το οποίο είχε σημειώσει 7:25.231.

Η πρώτη φωτογραφία του νέου δημιουργήματος των Γερμανών δείχνει τη σιλουέτα του, μπροστά από ένα λευκό φως και καπνό, όμως όλα δείχνουν ότι πρόκειται πράγματι για το όχημα που «έσπειρε τον τρόμο» στην Πράσινη Κόλαση. Η υπερμεγέθης πίσω αεροτομή το κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις της Taycan, ωστόσο υποθέτουμε ότι πολλές είναι οι επιπλέον αναβαθμίσεις που έχει κάνει η Porsche, πέρα από αυτήν.

Αυτή τη στιγμή, η ισχυρότερη έκδοση στην γκάμα του μοντέλου είναι η Taycan Turbo S, η οποία αποδίδει 952 PS, δηλαδή 190 PS περισσότερο από τον προκάτοχό της, με αποτέλεσμα να απαιτούνται μόλις 2,4 sec για τα 0-100 km/h. Με την Porsche να διαφημίζει το νέο όχημα ως την «πιο δυνατή Taycan όλων των εποχών», αναμένεται ότι η ισχύς θα ξεπεράσει και τους 1.000 PS, με τα 0-100 km/h να γίνονται σε ακόμα μικρότερο χρονικό διάστημα.

Όσο για την ονομασία της, αυτή παραμένει μυστήριο. Πληροφορίες θέλουν τη νέα Taycan να λέγεται Turbo GT, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Εκτός αυτού, αναφορές από το εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θέλουν έναν τρίτο ηλεκτροκινητήρα να προστίθεται, με αποτέλεσμα να προκύπτει κι η αυξημένη ισχύς. Κάθε λεπτομέρεια θα αποκαλυφθεί με την παρουσίαση του μοντέλου, η οποία έχει προγραμματιστεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα από σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η έκδοση της νέας Porsche Taycan Turbo με τους 1.000 PS (photos)

H Porsche Taycan Cross Turismo μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - Δείτε γιατί (photos)

Xiaomi SU7: Αποκάλυψη για το EV που... βάζει στο μάτι την Porsche Taycan (photos)