Η νέα Porsche Taycan έκανε σμπαράλια το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στο Nurburgring


Με ένα πρωτότυπο της νέας Taycan, η Porsche έσπασε το προσωπικό της ρεκόρ για το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα από το Zuffenhausen στο Nurburgring και υπέταξε τον ανταγωνισμό της Tesla.

  • ΦΩΤΟ: Porsche Press
  • 2/1/2024

Η νέα Porsche Taycan έρχεται σύντομα στην παραγωγή. Ο φωτογραφικός φακός των συνεργατών μας την έχει ήδη «συλλάβει» σε δοκιμές στο Nurburgring. Πρόκειται για facelift του πανίσχυρου EV της γερμανικής μάρκας, που πλέον αναμένεται να αποδίδει 1.000 PS από τους τρεις ηλεκτροκινητήρες του και θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024.

Με αυτό το όχημα, σε έκδοση προπαραγωγής, η Porsche θέλησε να σπάσει το ρεκόρ της για το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα που βγήκε από το εργοστάσιό της και έτρεξε στο Nurburgring Nordschleife.

Με τον οδηγό εξέλιξης Lars Kern στο τιμόνι, η Taycan σημείωσε χρόνο 7:07.55, γεγονός που την καθιστά 26 δευτερόλεπτα ταχύτερη της προκατόχου της.

«Είκοσι έξι δευτερόλεπτα είναι μισή αιωνιότητα στο motorsport. Ο χρόνος που σημείωσε ο Lars στο Nordschleife είναι εκπληκτικός, τοποθετώντας την Taycan στην κατηγορία των ηλεκτρικών hypercars,» τόνισε ο Kevin Giek, επικεφαλής της Taycan. «Το πιο εντυπωσιακό είναι πως πέτυχε αυτήν την επίδοση σε πολλούς γύρους, όχι μόνο μία φορά.»

Αυτή η επίδοση είναι, μεταξύ άλλων, 17 δευτερόλεπτα ταχύτερη εκείνης που πέτυχε το Tesla Model S Plaid, το ισχυρότερο μοντέλο της αμερικανικής μάρκας, που είχε πετύχει χρόνο 7:25.231.

Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση με την Taycan Turbo S, η νέα Taycan ήταν ταχύτερη και σε τελική ταχύτητα, ξεπερνώντας το προηγούμενο μοντέλο κατά 25 km/h στο Schwedenkreuz, το σημείο της πίστας των 20,8 χιλιομέτρων που κατηφορίζει και καταλήγει σε παρατεταμένη δεξιά στροφή. 

Το σημαντικό είναι πως, σε επίπεδο επιδόσεων, δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει, καθώς τοποθετήθηκε μόνο ένας κλωβός ασφαλείας και αγωνιστικά καθίσματα, ώστε το αυτοκίνητο να συμμορφώνεται με τους κανόνες ασφαλείας που έχει θέσει η πίστα για την επίτευξη αυτών των χρόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπείτε στο εργοστάσιο της Porsche και δείτε πώς κατασκευάζεται η Taycan (video)

Xiaomi SU7: Αποκάλυψη για το EV που... βάζει στο μάτι την Porsche Taycan (photos)

H Porsche Taycan Cross Turismo μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - Δείτε γιατί (photos)