Δείτε τη νέα Porsche Taycan Turbo GT των 1.000 PS με ελάχιστο καμουφλάζ (photos)


Με τρεις ηλεκτροκινητήρες και τετραψήφια ισχύ, η νέα έκδοση του πρώτου EV της Porsche κλέβει τις εντυπώσεις (και) με την τεράστια πίσω πτέρυγα.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 17/9/2023

Τους τελευταίους 11 μήνες, η νέα Porsche Taycan είναι ίσως το πιο… πολυφωτογραφημένο πρωτότυπο που έχει παρουσιαστεί. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι συνεργάτες μας έχουν συναντηθεί 5 φορές μαζί της.

Αρχικά με την «άγρια» GT και την Sport Turismo, στη συνέχεια με όλη τη γκάμα της σε παράταξη, για να ακολουθήσει μια πιο «αποκαλυπτική» έκδοση δοκιμών του EV, αλλά και η νέα, πολυαναμενόμενη, έκδοση της Taycan Turbo, που φημολογείται ότι θα ξεπερνά τους 1.000 PS. Τέλος, υπήρξε και «πακέτο» με λήψη από το εσωτερικό της.

Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας, για δεύτερη φορά, φωτογραφίες από την πιο ισχυρή έκδοση που αναμένουμε, η οποία θα μπορούσε να ονομαστεί και ως Taycan Turbo GT. Είναι αυτή που ξεχωρίζει αμέσως από την τεράστια πίσω πτέρυγα.

Συγκεκριμένα, οι συνεργάτες μας συνάντησαν δύο πρωτότυπά της. Το ένα έκανε γύρους στην πίστα του Nurburgring, ενώ το δεύτερο «περιπλανιόταν» σε δημόσιους δρόμους. Αυτή τη φορά μάλιστα, το καμουφλάζ είχε περιοριστεί στο ελάχιστο.

Έτσι, μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα στις δύο άκρες του αμαξώματος, αλλά και τη σχεδίαση των προφυλακτήρων, με τον πιο «επιθετικό» στο εμπρός μέρος να έχει ένα εμφανές splitter. Βέβαια, στο αυτοκίνητο παραγωγής, το roll cage που υπάρχει δε θα  παραμείνει.

Σε μια προσπάθεια μείωσης του βάρους, φαίνεται ότι αρκετά στοιχεία της συγκεκριμένης Taycan είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, όπως η αεροτομή, τα καπάκια των καθρεπτών, ενώ απουσιάζει η θύρα φόρτισης που είναι τοποθετημένη στο αριστερό φτερό.

Η νέα Taycan Turbo «GT» φημολογείται ότι θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, με αποτέλεσμα να έχει ισχύ που ξεπερνά τους 1.000 PS. Απόδοση εξαιρετικά μεγαλύτερη σε σχέση με τους 761 PS της υπάρχουσας Taycan Turbo S με τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

Από τη στιγμή που το καμουφλάζ απουσιάζει, δεν αποκλείεται να μην «καθυστερήσει» το ντεμπούτο της όσο πιστεύαμε. Η γερμανική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι στο Rennsport Reunion 7, που θα διεξαχθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου στη Laguna Seca, θα παρουσιάσει «μία έκπληξη». Μένει, πλέον, να αποδειχθεί αν αυτή μπορεί να είναι η νέα Taycan.