Μπείτε στο εργοστάσιο της Porsche και δείτε πώς κατασκευάζεται η Taycan (video)


Το κανάλι Frame μάς δίνει την ευκαιρία να δούμε αναλυτικά τη διαδικασία κατασκευής και συναρμολόγησης της Taycan, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Στουτγκάρδη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Frame - YouTube
  • 11/12/2023

Η παραγωγή της Porsche Taycan ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια, ενώ το μοντέλο αναμένεται να ανανεωθεί σημαντικά το ερχόμενο έτος, με μία πανίσχυρη έκδοση 1.000 PS να βρίσκεται στα σκαριά.

Το κανάλι Frame στο YouTube μάς δίνει την ευκαιρία να δούμε από πρώτο χέρι τη διαδικασία κατασκευής και συναρμολόγησης της Taycan στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Στουτγκάρδη.

Το ταξίδι ξεκινά με τη συγκόλληση και το βίδωμα των μερών του πλαισίου του οχήματος, τα οποία γίνονται από ρομπότ ABR. Πριν περάσει στο στάδιο της βαφής, το αμάξωμα εξετάζεται για τυχόν ατέλειες κι έπειτα καλύπτεται με ζιρκόνιο, το οποίο δρα ως προστασία κατά της σκουριάς και βοηθά στο να κολλήσει η βαφή με σωστότερο τρόπο.

Ειδικοί ψεκαστήρες αφαιρούν τη σκόνη από το αμάξωμα και το καθαρίζουν ενώ στη συνέχεια ξεκινά η βαφή. Κάθε μονάδα λαμβάνει τρεις στρώσεις χρώματος, με τους εργάτες να επιθεωρούν οπτικά και διά της αφής το τελικό αποτέλεσμα.

Η Porsche έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα μέσα στο εργοστάσιο, το οποίο εξειδικεύεται αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτροκινητήρων για τα ηλεκτρικά κι υβριδικά της μοντέλα. Η Taycan είναι εξοπλισμένη με έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα κι ένα κιβώτιο ταχυτήτων με δύο σχέσεις. Ένα αυτοματοποιημένο όχημα μετακινεί τη μονάδα ισχύος στο χώρο δοκιμών, όπου εντοπίζονται τυχόν βλάβες ή ελαττώματα.

Η εγκατάσταση των μηχανικών μερών γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένους τεχνικούς, με τη βοήθεια ρομποτικών συστημάτων, ένα εκ των οποίων στριφογυρίζει τα μέρη για ευκολότερη τοποθέτηση. Ένα ειδικό χειριστήριο χρησιμοποιείται για την προσθήκη του ταμπλό και του πίνακα οργάνων.

Ένα από τα τελευταία στάδια, μετά και τη δοκιμή στο δυναμόμετρο, αφορά τον ενδελεχή έλεγχο της Taycan συνολικά, ο οποίος γίνεται από τους ειδικούς, τοποθετώντας το όχημα μέσα σε ένα τούνελ με φως, ώστε κάθε ατέλεια να είναι εμφανής.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Porsche: Η παραγωγή στη Λειψία έφτασε τα 2 εκατ. αντίγραφα - Αυτό ήταν το «ιστορικό» μοντέλο

Η νέα Porsche Taycan με τους 1.000 PS θέλει να «κατακτήσει» το Nurburgring (video)

H Porsche Taycan Cross Turismo μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - Δείτε γιατί (photos)