«Ξεπούλησε» το Polestar 6 LA Concept Edition σε μόλις μία εβδομάδα!


Η Polestar αποκάλυψε ότι και οι 500 μονάδες του νέου της ηλεκτρικού 6 LA Concept Edition πωλήθηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: POLESTAR
  • 2/9/2022

Η Polestar παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό 2026 Polestar 6 LA Concept Edition Convertible κατά την εβδομάδα αυτοκινήτου τουMonterey, και αναμένεται να καταφτάσει στην αγορά το 2026.

Η 4ετής αναμονή δε σταμάτησε τους αγοραστές, καθώς, σύμφωνα με την εταιρεία, το Polestar 6 ξεπούλησε μέσα σε μία μόλις εβδομάδα από την επίσημη παρουσίασή του. Και οι 500 μονάδες που έγιναν διαθέσιμες κατάφεραν να πωληθούν, ενώ, σύμφωνα με την Polestar, ένας μικρός αριθμός εξ αυτών είχε κρατηθεί συγκεκριμένα για τις αγορές της Ισλανδίας, των ΗΑΕ, του Κουβέιτ, της Σιγκαπούρης, της Ν. Ζηλανδίας, της Κίνας και της Ν. Κορεάς.

«Το υψηλό ενδιαφέρον των πελατών μας δείχνει ότι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό roadster σαν το Polestar 6 είναι πολύ σημαντικό στην αρένα των σπορ αυτοκινήτων,» είπε ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar. «Ο συνδυασμός της ανοιχτής οροφής με τον ηλεκτρικό του χαρακτήρα είναι ξεκάθαρα ένας που ελκύει μέχρι και τους πιο φανατικούς petrolheads.»

Το Polestar 6 φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν 884 PS ιπποδύναμης και 900 Nm ροπής σε όλους τους τροχούς. Είναι βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα με το Polestar 5, το νέο grand tourer της εταιρείας, που είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Διαθέτει μία μπαταρία 800 V, ενώ κάνει τα 0-100 σε 3.2 sec και η τελική του ταχύτητα είναι 250 kmh.

Η Polestar έχει επιλέξει τον Sky Blue χρωματισμό για το 6 μοντέλο της, και τροχοί 21 ιντσών έχουν τοποθετηθεί. Σύμφωνα με τη Σουηδική εταιρεία, το μοντέλο θα περάσει στην παραγωγή πλήρως μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή των 500 πρώτων μονάδων, κάνοντάς το ξανά διαθέσιμο για προπαραγγελία μέσα στο 2022.