Μία «στρατιά» από NIO ET7 καταφθάνει στην Ευρώπη (photos - video)


Η NIO φέρνει το νέο της ET7 στην Ευρώπη, με τις παραγγελίες να ξεκινούν στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 14/8/2022

Η NIO σύστησε στο κοινό το νέο, πλήρως ηλεκτρικό της sedan, ET7, τον Ιανουάριο του 2021, και τώρα ετοιμάζεται να το εισάγει και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η παραγωγή του μοντέλου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021, ενώ περίπου 10.000 μοντέλα έχουν ήδη πωληθεί στην Κίνα.

Ένα πρόσφατο video δείχνει μία «στρατιά» από NIO ET7 να εγκαταλείπουν το λιμάνι της Σανγκάης, οδεύοντας προς την Ευρώπη. Πάνω από 100 οχήματα βρισκόταν σε αναμονή για να αποσταλούν στη Γερμανία, όπου και θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση.

Ο αρχικός στόχος της NIO, όπως αποκάλυψε η ίδια η εταιρεία στα τέλη του προηγούμενου έτους, ήταν το ET7 να καταφθάσει στην Ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, ο οποίος φαίνεται να είναι πραγματικά εφικτός

Το NIO ET7 εθεάθη να κυκλοφορεί σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, ως πρωτότυπο, όπως για παράδειγμα το Αννόβερο και το Μόναχο, όπως φαίνεται παρακάτω σε φωτογραφίες που δημοσίευσαν χρήστες του Twitter: 

Η εταιρεία είναι παρούσα στην Ευρώπη από το 2021, όταν λάνσαρε το NIO ES8 SUV στη Νορβηγία, το οποίο πιθανότατα δε θα κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές, σε αντίθεση με το ET7, που πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε αρκετές Ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτή της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Δανίας.

Προκειμένου να επιτύχει το εγχείρημα της NIO να παρουσιάσει στην Ευρώπη ένα πολυτελές ηλεκτρικό sedan, η εταιρεία θα χρειαστεί να πληροί όλες τις προθέσεις, για να «πείσει» το αγοραστικό κοινό να επενδύσει σε ένα ET7. Το κόστος και η αυτονομία είναι παράγοντες που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία του μοντέλου, καθώς ο ανταγωνισμός στην Ευρωπαϊκή αγορά είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Πολλές νέες κυκλοφορίες ηλεκτρικών οχημάτων αναμένονται, με του Tesla Model S να είναι μία από αυτές.