Μπαταρίες solid-state 150 kWh από τη NIO εντός του 2022


H κινεζική NIO ανακοίνωσε ότι ως το τέλος της επόμενης χρονιάς θα διαθέτει τα μοντέλα της με μπαταρίες 150 kWh με στερεού τύπου ηλεκτρολύτη.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/1/2021

Η NIO είναι από τις πρωτοπόρες εταιρείες παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα και τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια έχει αναπτύξει σημαντικά την τεχνολογία των μπαταριών για τα μοντέλα της. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της, προς το τέλος του 2022 πρόκειται να εφοδιάζει τα αυτοκίνητά της και με μπαταρίες στερεού τύπου ηλεκτρολύτη 150 kWh. Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίζονται οι μπαταρίες των μοντέλων της με τις καινούργιες, κάτι που σημαίνει αύξηση της αυτονομίας κίνησής τους.

Μόλις είναι διαθέσιμες, οι νέες μπαταρίες των 150 kWh θα διατεθούν αρχικά στο καινούργιο ET7 το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα εχτές (σημ.: 9 Ιανουαρίου 2021). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι με αυτές η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του κορυφαίου μοντέλου της NIO θα φτάσει τα 1.000 km (κατά «NEDC»). Σταδιακά, αυτές θα είναι διαθέσιμες και για τα υπόλοιπα τρία μοντέλα της, τα πολυτελή αμιγώς ηλεκτροκίνητα SUV τα οποία ονομάζονται EC6, ES6 και ES8, αντίστοιχα. Όπως ανακοινώθηκε, οι νέες solid state μπαταρίες θα έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής και αυξημένη απόδοση φόρτισης, συγκριτικά.

Διαβάστε επίσης: To NIO EC6 είναι ένα κόμπακτ SUV.