O Όμιλος Hyundai θα δοκιμάζει τα Ioniq 5 RoboRide στη Σεούλ


Ο Όμιλος Hyundai ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία δύο Hyundai Ioniq 5 με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 στη Σεούλ και συγκεκριμένα στην δημοφιλή περιοχή Gangnam της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/6/2022

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ομίλου Hyundai τα δύο Ioniq 5 θα χρησιμοποιηθούν ως ταξί για τη μεταφορά επιβατών σε μέρη εντός της περιοχής Gangnam, στη Σεούλ, με σκοπό να συλλεγούν στοιχεία για την περαιτέρω ανάπτυξη του λογισμικού και του συστήματος αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 που θα διαθέτουν τα οχήματα.

Ο νοτιοκορεατικός όμιλος θα συνεργαστεί με τη νεοφυή εταιρεία «Jin Mobility» η οποία έχει αναπτύξει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο ονομάζεται «i.M». Τα Hyundai Ioniq 5 RoboRide, όπως λέγονται χαρακτηριστικά, έχουν λάβει την απαιτούμενη ειδική άδεια από το Υπουργείο Γης, Υποδομών και Μεταφορών της Νότιας Κορέας για να μπορούν να κινούνται εντός της πόλης.

Υπεύθυνοι για τη συλλογή των δεδομένων από τη χρήση των δύο αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι οι άνθρωποι της «Jin Mobility», όπως ανακοινώθηκε. Αυτοί θα επεξεργάζονται τα στοιχεία μέσω του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, ενώ έχουν δημιουργήσει και την αντίστοιχη εφαρμογή που θα μπορούν να «κατεβάζουν» στο κινητό τηλέφωνό τους όσοι πρόκειται να χρησιμοποιούν τα δύο Hyundai Ioniq 5 RoboRide για τις μετακινήσεις τους.

‘Όπως έγινε γνωστό, τα δύο συγκεκριμένα οχήματα θα δύνανται να κυκλοφορούν στον δρόμο μεταξύ 10:00’ π.μ. με 16:00’ μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Η περιορισμένη χρήση τους αποφασίστηκε για να μην δημιουργούνται μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα πριν και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς τότε υπάρχει αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Σεούλ. Σε καθένα από τα δύο Ioniq 5 RoboRide θα μπορούν να μεταφέρονται έως και τρεις επιβάτες.

Ο κ. Woongjun Jang, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Τμήματος Αυτόνομης Οδήγησης του Ομίλου Hyundai, δήλωσε σχετικά για το πειραματικό πρόγραμμα: «Στον Όμιλο Hyundai εξελίσσουμε την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 βασιζόμενοι στο σύστημα “Advanced Driving Support System” (“ADAS)” η λειτουργικότητα και η ασφάλειά του οποίου έχει επιβεβαιωθεί μέσω της ευρείας χρήσης του στα μοντέλα παραγωγής μας και στην επιτυχημένη εμπορική παρουσίασή του. Αναμένουμε ότι αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα RoboRide θα είναι ένα σημαντικό σημείο καμπής το οποίο θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε στην αγορά την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης». 

Τα εγκαίνια για την έναρξη του προγράμματος έγιναν με επίσημο τρόπο καθώς οι πρώτοι επιβάτες που μεταφέρθηκαν με ένα από τα δύο Hyundai Ioniq 5 RoboRide ήταν ο κ. Won Hee-ryong, ο Υπουργός Γης, Υποδομών και Μεταφορών της ασιατικής χώρας και ο κ. Oh Se-hoon, ο Δήμαρχος της Σεούλ.