Θριάμβευσε το Tesla Model Y στα crash tests του Euro NCAP (video)


To Tesla Model Y συγκέντρωσε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από κάθε άλλο αυτοκίνητο στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP.

  • 7/9/2022

Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις που κατέγραψε το Tesla Model Y στις δοκιμές ασφαλείας που υποβλήθηκε από τον Euro NCAP και οι οποίες του έδωσαν τα πολυπόθητα 5 αστέρια. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Βερολίνου αποδείχτηκε κατά 98% αποτελεσματικό στην προστασία των ενήλικων και κατά 97% στις δοκιμές που έγιναν στα συστήματα υποβοήθησης.

Στην πρώτη κατηγορία τα αυτοκίνητα υποβάλλονται σε μια σειρά μετωπικών, πλευρικών αλλά και οπίσθιων συγκρούσεων ενώ στη συνέχεια αναλύονται δεδομένα που έχουν να κάνουν με τη διάσωση των επιβατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τις παραπάνω επιδόσεις το Tesla Model Y συγκέντρωσε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία (92%) από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο έχει υποβληθεί στα tests με το νέο αυστηρό πρωτόκολλο του Euro ΝCAP. Συγκεκριμένα στον πίνακα με τα κορυφαία σε βαθμολογία μοντέλα το Tesla Model Y άφησε πίσω του τα Lexus NX και Subaru Outback που συγκέντρωσαν 89%.

Οι κριτές έδωσαν τα εύσημα στο ηλεκτρικό μοντέλο για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα διατήρησης λωρίδας ενώ την ίδια στιγμή τόνισαν την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος καμερών Tesla Vision που αποτρέπει συγκρούσεις με άλλα αυτοκίνητα, ποδηλάτες, πεζούς και συμπεριλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των οχημάτων της Tesla.

Ο Michiel van Ratingen, γενικός γραμματέας του Euro NCAP δήλωσε σχετικά: “Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην Tesla για τη βαθμολογία ρεκόρ που συγκέντρωσε. Η Tesla έχει δείξει ότι κυνηγά πάντα το καλύτερο και ελπίζω να συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον”.

Δείτε το video με τις δοκιμές που έγιναν στο Tesla Model Y...