Tesla Model Y: Διαθέσιμη στην Ελλάδα η πιο οικονομική RWD έκδοση – Τιμές


Η Tesla υπόσχεται σύντομους χρόνους παράδοσης, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να έχουν όφελος 8.000€ από το "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2". Δείτε τον πλήρη τιμοκατάλογο.

  • 26/8/2022

Η Tesla ανακοίνωσε ότι είναι διαθέσιμη προς παραγγελία η τρίτη και πιο προσιτή έκδοση του Model Y, η οποία εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που περνάει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Στη βασική του έκδοση το Tesla Model Y RWD εφοδιάζεται με οθόνη αφής 15 ιντσών, autopilot, θερμαινόμενα καθίσματα και στις δύο σειρές, μεγάλη γυάλινη οροφή που προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, ηχοσύστημα 13 ηχείων, κ.α.

Την ίδια στιγμή το αυτοκίνητο μπορεί να συνδεθεί με το κινητό του οδηγού δίνοντάς του πρόσβαση σε μια σειρά από λειτουργίες όπως το απομακρυσμένο κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών, τη λειτουργία του air-condition, τον εντοπισμό της θέσης του, το Speed Limit Mode κ.α.

Το βάρος του ανέρχεται στα 1.909 kg και σύμφωνα με την Tesla μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 6,9 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 217 km/h. H αυτονομία του -με τις 19άρες ζάντες- φτάνει τα 455 km, σύμφωνα με τον κύκλο μέτρησης WLTP.

Η κατασκευή του αυτοκινήτου γίνεται στο εργοστάσιο της Σανγκάης ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο, που αποτελεί ένα αρκετά σύντομο διάστημα για τα δεδομένα που ισχύουν στην αγορά.

Η αρχική τιμή του Tesla Model Y RWD ορίζεται στις 53.990€ και οι αγοραστές μπορούν να έχουν όφελος 8.000€ από τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”. Με το λανσάρισμα και της τρίτης, πισωκίνητης έκδοσης, η γκάμα του Tesla Model Υ διαμορφώνεται ως εξής:

ΈκδοσηΑυτονομία (WLTP)Τιμή
Model Y Rear-Wheel Drive430-455 km53.990€
Model Y All-Wheel Drive - Long Range533-565 km62.990€
Model Y AWD – Performance514km66.990€