To Citroen Ami αποκτά νέο «αδελφάκι» - Αποκάλυψη για το Fiat Topolino!


Η Fiat είναι έτοιμη να προσθέσει στη γκάμα της το... δικό της Citroen Ami το οποίο κουβαλά το προσωνύμιο του θρυλικού 500 που παρουσιάστηκε το 1936.

  • 31/5/2023

Είναι επίσημο. Η Fiat έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου microcar που θα ενταχθεί στη γκάμα της και το οποίο θα ονομάζεται Topolino. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό τετράκυκλο το οποίο έχει δανειστεί την πλατφόρμα και τις τεχνολογίες του Citroen Ami, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Opel Rocks-e.

Opel Rocks-e
Opel Rocks-e

Θυμίζουμε ότι το προσωνύμιο «Topolino» («ποντικάκι») δόθηκε από τους Ιταλούς στο Fiat 500 που παρουσιάστηκε το 1936 και κατασκευαζόταν ως το 1955, για να αντικατασταθεί το 1957 από το Nuova 500, αυτό που γνωρίζουμε και ως «Cinquecento» («Πεντακοσαράκι», στην Ελλάδα).

Η Fiat στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι το νέο Topolino είναι μια ηλεκτρική συσκευή κινητικότητας που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγάλου κοινού, συμπεριλαμβανομένων των νεότερων σε ηλικία πελατών που λατρεύουν να κινούνται στους στενούς κεντρικούς δρόμους των πόλεων.

FIAT 500 A «Topolino»
FIAT 500 A «Topolino»

Πριν από έναν χρόνο είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα που ήθελαν τη Fiat να παρουσιάζει ένα πρωτότυπο Topolino σε μια ενδοεταιρική εκδήλωση, όπου το έδειξε σε έναν περιορισμένο αριθμό επιλεγμένων αντιπροσώπων της προκειμένου να δει τις αντιδράσεις και τα σχόλιά τους.

Μάλιστα ένα από τους ντίλερ της εταιρείας που παραβρέθηκε στην παρουσίαση δήλωσε ότι το σχήμα του και ποιότητά του είναι καλύτερα απ’ ό,τι ισχύει στο Ami.

Citroen Ami
Citroen Ami

Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Topolino. Αυτό, όμως, που μπορούμε να πούμε με σιγουριά και το οποίο προκύπτει από τη μοναδική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fiat, είναι ότι στη γκάμα θα υπάρχει έκδοση με ανοικτή έκδοση, από μαλακό ύφασμα, όπως και στο πρώτο Fiat 500 Topolino.