Tο νέο «χαρισματικό» crossover Mini Aceman Concept EV (photos)


Το μέλλον και η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mini αντικατοπτρίζεται στο νέο της crossover.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 27/7/2022

Η Mini φέρνει το Aceman Concept EV, ένα νέο crossover EV, στο στόλο της και «σφραγίζει» τη νέα φιλοσοφία των μοντέλων της εταιρείας. Το νέο... μέλος, που θα μπει στην παραγωγή σύντομα, θα έρθει να γεμίσει το κενό μεταξύ του Cooper και του Countryman.

Η εταιρεία φαίνεται να έχει επικεντρωθεί στο σχεδιασμό και την τεχνολογία του οχήματος, καθώς δεν έχει αποκαλύψει καμία λεπτομέρεια για τα μηχανολογικά του χαρακτηριστικά. Η Mini έχει επιλέξει για το Aceman Concept EV, τον χρωματισμό Icy Sunglow για το αμάξωμα και τον British Racing Green για την οροφή.

Ο στόχος της Mini είναι τα νέα της μοντέλα να συνδυάζουν τον μινιμαλισμό και τη βιωσιμότητα, με το Aceman να είναι το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί αυτή τη φιλοσοφία, που η εταιρεία αποκαλεί ‘Charismatic Simplicity’.

Εξωτερικά, το Mini Aceman Concept EV είναι ένα κλασικό crossover, μικρότερο σε διαστάσεις από το Mini Countryman. Στο μπροστινό μέρος του φέρει μία μικρότερη μάσκα, καθώς ως EV, δε χρειάζεται να ψύχεται ο κινητήρας. Πάνω από τη μάσκα, διαθέτει LED φωτισμό, καθώς και τη βρετανική σημαία, και περιβάλλεται από λεπτομέρειες σε πράσινο χρώμα.

Οι ζάντες των 20 ιντσών δίνουν φουτουριστικό χαρακτήρα με τις καμπυλωτές ακτίνες τους που συγκλίνουν προς το κέντρο, ενώ στο επάνω μέρος του οχήματος έχει τοποθετηθεί μία μπρονζέ βάση στο σχήμα της βρετανικής σημαίας. Στο πίσω μέρος, φέρει μία αεροτομή πάνω από το παράθυρο, ενώ τα πίσω φανάρια έχουν επίσης το σχήμα της βρετανικής σημαίας.

Η καμπίνα του Aceman δεν είναι ντυμένη με δέρμα, αλλά από ανακυκλωμένο ύφασμα. Εχει επίσης μινιμαλιστικό στυλ και επιρροές από το αυθεντικό Mini, ενώ διαθέτει μία κυκλική οθόνη για τον χειρισμό των οργάνων του αυτοκινήτου, καθώς και του συστήματος infotainment της εταιρείας. Κάτω από το monitor, το ταμπλό περιλαμβάνει μία σειρά από μοχλούς, για τον χειρισμό των διαφορετικών λειτουργιών οδήγησης και παρκαρίσματος, όπως και για την επιλογή της σχέσης και τη ρύθμιση της έντασης του ήχου.

Διαθέτει επίσης έναν προβολέα που έχει τη δυνατότητα να προβάλει πάνω στο ταμπλό το σύστημα πλοήγησης ή άλλα αισθητικά στοιχεία όπως σύννεφα, γράμματα ή άλλα σχέδια.

Ως προσθήκη στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του, το Aceman μπορεί να ανιχνεύει τους περαστικούς, και να παράγει ήχους όταν κάποιος πλησιάζει το όχημα, ανάλογα με την απόστασή τους από αυτό.

Το Mini Aceman Concept EV θα κάνει το ντεμπούτο του στο συνέδριο βιντεοπαιχνιδιών ‘Gamescom’ στην Κολωνία, στις 23 Αυγούστου.