F1: Τέλος στις έρευνες της FIA για το ζεύγος Wolff


Η FIA ανακοίνωσε ότι η έρευνα, σχετικά με το εάν ο Toto κι η Susie Wolff αντάλλαξαν εμπιστευτικές πληροφορίες, ολοκληρώθηκε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DAIMLER MEDIA
  • 7/12/2023

Το ζεύγος Wolff βρίσκεται στο στόχαστρο της FIA και των μέσων του ειδικού Τύπου από την αρχή της εβδομάδας, όταν το βράδυ της Τρίτης, ανακοινώθηκε ότι διεξάγεται έρευνα από το τμήμα συμμόρφωσης της FIA, που αφορά τα πρόσωπά τους. Η Susie κι ο Toto Wolff κατηγορούνταν για ανταλλαγή εμπιστευτικών πληροφοριών και σύγκρουση συμφερόντων, τα οποία αμφότεροι αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Το saga πήρε άλλη τροπή, όταν οι εννιά ομάδες του grid -πλην της Mercedes, που είχε ήδη κάνει τις δικές της δηλώσεις- έκαναν γνωστό μέσω των social media τους, ότι υποστηρίζουν την Susie Wolff, ως διευθύντρια της F1 Academy, κι ότι κανένας team principal ή άλλο μέλος οποιασδήποτε ομάδας δε ζήτησε τη διερεύνηση του ζητήματος, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Τώρα, η FIA δήλωσε ότι οι σχετικοί έλεγχοι ολοκληρώθηκαν, με τα ευρήματα να ικανοποιούν το κυβερνών σώμα. Αναλυτικότερα:

«Η FIA επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κάποια εν εξελίξει έρευνα αναφορικά με ηθικά ή πειθαρχικά ζητήματα για κανένα άτομο.

«Η FIA είναι ικανοποπιημένη που το σύστημα συμμόρφωσης της διεύθυνσης της FOM είναι τόσο στιβαρή, ώστε να αποτρέπει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών.

«Ως ρυθμιστική αρχή, η FIA έχει το καθήκον να διατηρεί την ακεραιότητα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η FIA επανεπιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στην εντιμότητα και τη δικαιοσύνη.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 2024: Αυτές οι πίστες θα φιλοξενήσουν τους 6 αγώνες sprint

F1 2023: Οι νικητές και οι χαμένοι της σεζόν που τελείωσε

F1 2024: Τι ποσό θα πληρώσει κάθε ομάδα για να τρέξει στο νέο πρωτάθλημα - Τα εκατομμύρια της Red Bull