Γιατί ο Alonso μοίραζε χρήματα στους μηχανικούς της McLaren


Μία άγνωστη ιστορία από τη σεζόν του Fernando Alonso στη McLaren αποκάλυψε μηχανικός της ομάδας, αν και υπάρχει και μία διαφορετική εκδοχή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Zak Mauger/Aston Martin F1 Team
  • 3/1/2024

Η κόντρα του Fernando Alonso με τον Lewis Hamilton στη μία και μοναδική σεζόν που πέρασαν ως teammates στη McLaren έχει μείνει στην ιστορία.

Ο 2 φορές πρωταθλητής έδωσε μνημειώδη μάχη με τον ανερχόμενο, rookie Hamilton, και αναγκάστηκε να φύγει από την ομάδα μόλις μία χρονιά αφού είχε «μετακομίσει» από τη Renault.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατούσε στο Woking τότε μοιάζει να είναι η ιστορία του Marc Priestley, τότε μηχανικού της ομάδας και νυν σχολιαστή της επικαιρότητας στη Formula 1, που ανέφερε πως ο Alonso έδωσε φακέλους με χρήματα στους μηχανικούς της δικής του πλευράς του γκαράζ, ώστε να έχει την εύνοιά τους και να τους τονώσει το ηθικό:

«Μία μέρα κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2007, ο προπονητής του Fernando έδωσε σε όσους δεν δούλευαν στο μονοθέσιο του Lewis έναν καφέ φάκελο. Θυμάμαι να ανοίγω τον φάκελο και να βρίσκω 1.500 ευρώ μέσα. Έπαιρνες τον φάκελο, ρωτούσες 'τι είναι αυτό;' και ο προπονητής του απλά έφευγε. Το άνοιγες κι ήταν γεμάτο μετρητά.

«Όσο περνούσε η μέρα βλέπαμε ότι όλοι είχαν έναν τέτοιον φάκελο με εξαίρεση όσους δούλευαν στο μονοθέσιο του Lewis. Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι ήθελε να πετύχει: ήθελε να έχει τη στήριξή μας, να μας ενθαρρύνει για τη μάχη στην οποία ήμασταν.

«Μπορείς να πεις ότι ήταν μία έξυπνη τακτική, αλλά όταν η ομάδα έμαθε τι έγινε, μας ανάγκασε να δώσουμε τα χρήματα σε φιλανθρωπίες.»

Ωστόσο, ο Chris Hessey, μηχανικός του Ισπανού στα χρόνια που πέτυχε το διπλό double με τη Renault, έχει μία διαφορετική εξήγηση να δώσει για αυτήν την ιστορία, καθώς έγινε κι ο ίδιος παραλήπτης ενός τέτοιου φακέλου όσο συνεργαζότανμαζί του:

«Όταν αρχίσαμε να κερδίσουμε, ο Fernando με φώναξε να μιλήσουμε πίσω από το φορτηγό της ομάδας και μου ζήτησε να του πω τα ονόματα όσων εργάζονταν πάνω στο μονοθέσιό του. Έξι άτομα ήταν τότε στη βασική ομάδα, του τα έδωσα.

«Μετά από λίγο καιρό με φώναξε ξανά, μου έδωσε μερικούς φακέλους και μου είπε 'αυτά είναι για σένα και τα υπόλοιπα παιδιά'. Νόμιζα πως ήταν ευχετήριες κάρτες. Άνοιξα τον δικό μου φάκελο και βρήκα 600 ευρώ μέσα.

«Μου εξήγησε ότι ήταν μέρος του bonus που του είχε δώσει ο Flavio [Briatore, επικεφαλής Renault] όταν ανέβηκε στο βάθρο. Μου είπε 'θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας, γιατί χωρίς εσάς δεν θα τα είχα καταφέρει'.

«Μετά από μερικούς αγώνες έκανε ξανά το ίδιο, θα ερχόταν σε μένα με τους φακέλους, και θα μου ζητούσε να τους μοιράσω και στους υπόλοιπους.»

Πηγή: Motor.es

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψυχικά εξαντλημένος ο Hamilton - Τι φέρνει τον Alonso ένα βήμα πιο κοντά στη σύνταξη

Τι θα γίνει με τη συνεργασία Alonso-Aston Martin μετά το 2024

Alonso: «Θέλω την 33η νίκη» - «Την Alpine την έχω μες την καρδιά μου»