Mercedes: Νέο πολυετές συμβόλαιο για τον James Allison


Ο πολύπειρος τεχνικός διευθυντής θα συνεχίσει «για αρκετά χρόνια» να βρίσκεται στην Mercedes, με στόχο την επιστροφή στους τίτλους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Mercedes-Benz Group AG / Sam Bloxham
  • 19/1/2024

Πριν την έναρξη της νέας σεζόν, η Mercedes εξασφαλίζει άμεσα την οργανωτική δομή της. Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Toto Wolff, ήρθε η σειρά του James Allison.

Η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε ότι «ο James Allison υπέγραψε μακροχρόνια επέκταση του συμβολαίου του για να παραμείνει στη θέση του τεχνικού διευθυντή», χωρίς να προσδιορίζει την ακριβή χρονική διάρκεια.

Ωστόσο επεσήμανε ότι με αυτή την εξέλιξη ενισχύεται η ηγετική ομάδα της σε μια περίοδο ανανέωσης εν όψει των σημαντικών αλλαγών στους κανονισμούς που έρχονται το 2026.

O Allison εντάχθηκε για πρώτη φορά στην ομάδα το 2017, φτάνοντας μαζί της στην κατάκτηση τεσσάρων τίτλων στους οδηγούς και πέντε συνεχόμενων πρωταθλήματων στους κατασκευαστές. Μετά από μια θητεία ως επικεφαλής τεχνικός διευθυντής, υπεύθυνος για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική και το project INEOS Britannia America’s Cup, επέστρεψε τον περασμένο Απρίλιο στη θέση του Technical Director.

«Η Formula 1 μού έχει φέρει πολλή τύχη στη ζωή μου, αλλά η μεγαλύτερη ήταν η αποδοχή της πρότασης του Toto (σ.σ. Wolff) να ενταχθώ στο δυναμικό της Mercedes το 2017. Αποτελεί για μένα μεγάλο προνόμιο να συνεχίζω αυτή την περιπέτεια, δουλεύοντας δίπλα σε λαμπρούς συναδέλφους, παλεύοντας για επιτυχίες», ανέφερε ο Allison.

Από την πλευρά του, ο Toto Wolff σχολίασε, μεταξύ άλλων: «Είμαι ενθουσιασμένος με την επιλογή του James να συνεχίσει για αρκετά χρόνια στην ομάδα. Για να το θέσω απλά, είναι ο πιο εντυπωσιακός τεχνικός ηγέτης στο sport. Το πνεύμα μαχητή που έχει, μαζί με τις γνώσεις, την εμπειρία και την αποφασιστικότητα τον καθιστούν ασυναγώνιστο. Από το 2017 αποτελεί σύμμαχο-κλειδί για μένα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο James είναι ένας αληθινός φίλος στον οποίο μπορείς να βασιστείς, όχι μόνο σε περιόδους επιτυχίας αλλά και σε δύσκολες στιγμές. Ήταν ευχαρίστηση να συνεργάζομαι μαζί του τα τελευταία επτά χρόνια και ανυπομονώ να το κάνω για πολλά ακόμη χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 2024: Πότε παρουσιάζονται τα μονοθέσια και πότε διεξάγονται οι δοκιμές

Γιατί η Honda επέλεξε να συνεργαστεί με την Aston Martin ενόψει 2026

Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησε ο Lewis Hamilton (photos)