Sedan μέχρι 24.000€ - Ποιες επιλογές προσφέρει η ελληνική αγορά;


Μπορεί οι επιλογές να έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της επέλασης των SUV, ωστόσο στην Ελλάδα υπάρχουν μια σειρά από αξιοπρόσεκτες προτάσεις για όσους δηλώνουν αμετανόητοι fans της μπερλίνας.

  • 13/7/2022

Οι εποχές που έμπαινε κάποιος στα επίσημα sites των εταιρειών και δεχόταν "βομβαρδισμό" από sedan μοντέλα έχουν περάσει. Ελπίζουμε όχι ανεπιστρεπτί… Πλέον τα SUV έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα λανσαρίσματα και οι αγοραστές δείχνουν να τα επιλέγουν μαζικά, κυρίως λόγω της άνεσης που προσφέρουν.

Την ίδια στιγμή οι fans των sedan μειώθηκαν αλλά δεν εξαφανίστηκαν και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς από τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν στην Ελλάδα και προσφέρουν ανταγωνιστικά πακέτα στους υποψήφιους αγοραστές. Πάμε να δούμε ποια sedan μπορεί να αγοράσει κάποιος σήμερα που δεν θέλει το budget του να ξεπεράσει τις 24.000€.

Skoda Octavia Grand Coupe – Από 21.300

Η Skoda με την Octavia έχει βρει το «μαγικό φίλτρο» που την κάνει άτρωτη στην επέλαση των SUVs διατηρώντας υψηλούς αριθμούς πωλήσεων. Εδώ και πλέον δύο δεκαετίες το δημοφιλές sedan βλέπει τις μόδες και τις εποχές να περνούν μπροστά του, αφήνοντάς το παγερά αδιάφορο αφού έχει επιλέξει να τραβήξει τον δικό του επιτυχημένο δρόμο. Την παρούσα φάση το μοντέλο περπατάει στην τέταρτη γενιά του ξεχωρίζοντας με το δυναμικό σχήμα που δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτηρισμό Grand Coupe. Η βασική έκδοση Ambition φοράει τον 1000άρη TSI που αποδίδει 110 PS και η αρχική τιμή είναι στα 21.300€. Ένα σκαλί πιο πάνω μπορεί να βρει κανείς τον ίδιο κινητήρα με ηλεκτρική υποβοήθηση και DSG με την τιμή σε αυτή την περίπτωση να αρχίζει από τις 23.300€! Διαβάστε αναλυτικά για τη Skoda Octavia εδώ.

Toyota Corolla Sedan – Από 20.610

H τετράθυρη εκδοχή της Corolla αποδείχτηκε πολύ… σκληρή για να πεθάνει ωστόσο την ίδια στιγμή ξεχώρισε με την προθυμία της να αλλάξει και να συμβαδίσει με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής. Κατά την παρουσίαση της 12ης γενιάς η ιαπωνική μπερλίνα πέρασε το υβριδικό κατώφλι για πρώτη φορά στην ιστορία της διατηρώντας αρκετά συντηρητικά στοιχεία στον σχεδιασμό της. Την ίδια στιγμή ενσωμάτωσε μια πλούσια τεχνολογική «ομπρέλα» στον τομέα της ασφάλειας των επιβατών. Η αρχική βενζινοκίνητη  έκδοση των 125 PS ξεκινάει από τις 20.610€ ενώ όποιος έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει λίγο το budget του μπορεί να πάει στη βασική υβριδική επιλογή των 23.570€. Διαβάστε αναλυτικά για την Toyota Corolla εδώ.

Audi A3 Sport Sedan – Από 23.060€

Ελάχιστοι θα περίμεναν ότι στη συγκεκριμένη λίστα θα έβρισκαν ένα μοντέλο της Audi αφού οι μπερλίνες της γερμανικής φίρμας μάς έχουν συνηθίσει να τοποθετούνται τιμολογιακά αρκετά πιο ψηλά από το ταβάνι των 24.000€. Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του A3 Sport Sedan το οποίο παρά την προσιτή του τιμή δεν κάνει καμία έκπτωση στα βασικά ατού που προσφέρει η γερμανική φίρμα. Σχεδιαστικά το βλέμμα πηγαίνει αναπόφευκτα στην εντυπωσιακή Singleframe μάσκα που ενσωματώνει την κυψελοειδή γρίλια του ψυγείου ενώ αμέσως μετά πέφτει στα «νεύρα» της πλαϊνής όψης που τονίζουν τον στιβαρό χαρακτήρα του μοντέλου. Στη βασική έκδοση των 23.060€ υπάρχει ο 1000άρης TFSI που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και αποδίδει 110 PS.

Hyundai i30 Fastback – Από 19.490€ 

Μπορεί αυτή η… έξτρα ουρά που φέρει το i30 Fastback να λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους βολεύονται με την κουτσουρεμένη hatchback έκδοση, ωστόσο η αλήθεια είναι πως αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους προσανατολίζονται στην πρακτικότητα και ταυτόχρονα αρνούνται να αποχωριστούν την οδηγική απόλαυση που προσφέρει ένα sedan. Η Hyundai σε αυτή την περίπτωση πέτυχε bingo διατηρώντας έναν sport χαρακτήρα σε όλο το φάσμα των στροφών του turbo συνόλου των 1.500 cc που συνδυάζεται με ένα mild hybrid σύστημα των 48 Volt και αποδίδει στην άσφαλτο 159 PS. Οι τιμές της υβριδικής έκδοσης ξεκινάνε από τις 19.490€ (έκδοση Premium) και μπορούν να συνδυαστούν με 7άρι DCT (20.890€). Αυτοί που θέλουν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μπορούν να ανέβουν μία έκδοση και επιλέξουν την Distinctive, ενώ το όριο των 24.000€ δεν «σπάει» ούτε στην κορυφαία N Line με μηχανικό κιβώτιο που κοστολογείται στις 23.690€. Διαβάστε αναλυτικά για το Hyundai i30 Fastback εδώ.

Fiat Tipo Sedan – Από 16.680€

To Fiat Tipo στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με την έννοια ενός ολοκληρωμένου οικογενειακού αυτοκινήτου που μπορεί και συνδυάζει αποτελεσματικά την πρακτικότητα και την ευρυχωρία με μία από τις κορυφαίες αναλογίες αξίας/τιμής. Η περίπτωση της έκδοσης sedan δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση ενώ η Fiat πρόσφατα αποφάσισε να του κάνει ένα σχεδιαστικό φρεσκάρισμα για να συνεχίσει την εμπορική του πορεία ενώ παράλληλα το εφοδίασε με ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Το βασικό σύνολο του 1 λίτρου που αποδίδει 100 PS μπορεί να αποδειχτεί αρκετό και για τις περισσότερες περιπτώσεις των οδηγών που θα το επιλέξουν ενώ το εξίσου πιο εντυπωσιακό είναι ότι στη βασική έκδοση 1.0 T3 100PS City Life η τιμή του ξεκινά από τις 16.680€. Την ίδια στιγμή η κορυφαία έκδοση του Fiat Tipo Sedan που συνοδεύεται με τον 1.600άρη των 130 PS ξεκινά από τις 20.380€.

Διαβάστε αναλυτικά τους τιμοκαταλόγους των εταιρειών εδώ