Η πλήρης αποκάλυψη του Skoda Kamiq


Το πρώτο “city” SUV στην ιστορία της Skoda αποτελεί γεγονός μετά και την πλήρη αποκάλυψη των προδιαγραφών του πολυαναμενόμενου και στη χώρα μας Kamiq.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/2/2019

Ένα ακόμα όχημα ελευθέρου χρόνου πρόκειται να προσθέτει πολύ σύντομα στην γκάμα της η Skoda, διεκδικώντας μια θέση στην κατηγορία των αστικών διαστάσεων crossovers.

Ο λόγος για το Kamiq, οι προδιαγραφές του οποίου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας του στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Παρά το γεγονός ότι η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανίας περιγράφει το Kamiq ως “city suv”, το μήκος των 4,24 μέτρων και οι χώροι που προσφέρει στο εσωτερικό του μαρτυρούν το αντίθετο.

Ενδεικτικό των μεταφορικών δυνατοτήτων του Kamiq είναι ο χώρος αποσκευών των 400 λίτρων, ο οποίος μάλιστα μπορεί να φτάσει έως και τα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Από το οπλοστάσιο του Kamiq δεν πρόκειται να λείψουν οι προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας. Συγκεκριμένα, στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το Front Assist και το Lane Assist, με λειτουργία αυτόνομης πέδησης και εντοπισμού πεζών και ποδηλατών.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, οι κορυφαίες εκδόσεις του αυτοκινήτου θα εξοπλίζονται με οθόνης αφής μεγέθους 9,2 ιντσών (6,5 ίντσες στη βασική έκδοση), η οποία θα συνδυάζεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών.

Για την κίνηση του Skoda Kamiq, έχουν επιστρατευθεί οι γνώριμοι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1,0 και 1,5 λίτρου, με ισχύ έως και 150 ίππους.

O μοναδικός κινητήρας diesel στην γκάμα του αυτοκινήτου θα είναι ο TDI των 1.598 κ.εκ., απόδοσης 115 ίππων και 250 Nm ροπής.

Ανάλογα με την έκδοση, στον προαιρετικό εξοπλισμό του Kamiq θα προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής του ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, όπως άλλωστε και ένα δυναμικότερο setup αναρτήσεων με περιορισμένη, κατά 10 χιλιοστά, απόσταση από το έδαφος.

Η διάθεση του Skoda Kamiq στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.