Αυτή είναι η «καυτή» ηλεκτρική hatch έκδοση του MINI John Cooper Works (photos)


Πιο «επιθετική» σχεδίαση, χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, μεγάλη πίσω πτέρυγα και ισχύς στα όρια των 250 PS για το hot 3θυρο MINI.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 11/8/2023

πρωτότυπα της MINI που κυκλοφορούν εδώ και αρκετούς μήνες σε δημόσιους δρόμους είναι πολλά, σε διάφορα μοντέλα και εκδόσεις και σάς έχουμε παρουσιάσει πολλά πακέτα κατασκοπευτικών φωτογραφιών.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες, το δίχως άλλο, παραλλαγές, είναι η πιο «καυτή» John Cooper Works. Πριν από αρκετούς μήνες οι συνεργάτες μας είχαν συναντήσει ένα θερμικό πρωτότυπο της συγκεκριμένης έκδοσης να δοκιμάζεται και πλέον ήρθε η στιγμή και για την αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή!

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει το αμάξωμα του 3θυρου hatch και εμφανίζεται αρκετά διαφορετικό από τις «απλές» εκδόσεις EV που έχουμε δει μέχρι τώρα. Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει ένα βαθύτερο διαχωριστή και επίσης ένα κεντρικό στήριγμα.

Τα πλαϊνά μαρσπιέ είναι πιο έντονα και στο πίσω μέρος διακρίνουμε έναν φαρδύ διαχύτη. Και φυσικά πρέπει να αναφέρουμε τη μεγάλη πίσω αεροτομή οροφής σε στυλ του παλιού JCW GP.

Χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, πιο στιβαρή ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και φαρδύτεροι τροχοί αποτελούν επίσης μέρη του πακέτου JCW. Αυτό δίνει μια σαφώς πιο «επιθετική» εμφάνιση.

Όσο για την «καρδιά» του; Οι πληροφορίες των συνεργατών μας αναφέρουν ότι μπορούμε να περιμένουμε μια ισχύ περίπου 250 PS για το ηλεκτρικό JCW. Το μέγεθος της μπαταρίας θα είναι το ίδιο με αυτό του MINI Cooper SE που σημαίνει ενεργειακή χωρητικότητα 54 kWh.

Με τη συγκεκριμένη μπαταρία, μπαταρία το SE εκτιμάται ότι θα έχει αυτονομία 400 km, αλλά υποψιαζόμαστε ότι το JCW θα έχει ελαφρώς χαμηλότερη (και) λόγω των φαρδύτερων τροχών. Φυσικά, με το πόδι στο πάτωμα, τα πάντα αλλάζουν!

Το ντεμπούτο του ηλεκτρικού MINI John Cooper Works δεν αναμένεται σύντομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά, προς τα τέλη του 2024.